Ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Team Fortress 2 halloweeni eseménye, a Scream Fortress -- az 575 megás frissítés ha nem is formálja át az alapoktól a játékot, de több újítást is tartalmaz. Ezek közül toronymagasan kiemelkedik az új térkép: a Helltower a Payload Race játékmódból ismerős Hightower halloweenesített változata. A rivális csapatoknak itt is a maguk kis csilléjét kell begörgetniük a célba; ha sikerül, egyenesen a pokolba teleportálódnak át, ám közben még a riválisokat is el kell intézni, a fegyverek mellett akár varázslatokat is bevetve.

A laponként felvehető bűvigék arrébb teleportálhatják, lángba boríthatják, vagy épp apró cafatokra robbanthatják a célpontokat, elmélyítve a harcok taktikus oldalát. A varázskönyveket mindenki ingyen, az első belépést követően kapja meg, és játék közben, az alapbeállításokat használva a H gombbal süthetők el a képességek. A térkép mellé 8 achievement is jár: a 142 megnyert kör kifejezetten szadistának hangzik, és a pokolbéli loot megszerzése sem lesz egy fáklyásmenet.

Azok, akik nem sajnálják a pénzt, 100-nál is több új tárggyal boldogíthatják magukat és a karakterüket, akik viszont beérik kevesebbel, választhatják az új, ingyenes TF2 képregényt is.