Halo 3 PC-re?Melyik konzolexkluzív játék hiányzik nekünk, PC-seknek a leginkább? Sokan egyből rávághatnák, hogy a God of War széria, a Super Mario Galaxy, esetleg a The Force Unleashed, és még sorolhatnánk, de azt hiszem, abban egyetérthetünk, hogy Master Chief utolsó kalandja előkelő helyen szerepel ezen képzeletbeli listánkon. A Halo 3 hiánya különösen fájó pont, hiszen mind az első rész, mind a második megjelent PC-n is, és így, habár mi is kipróbálhattuk, miről zengtek ódákat az xboxos játékostársaink, a trilógia záródarabját még nem láthattunk. 2007-ben a Bungie elárulta, hogy jelenleg három játékon dolgoznak, és most már tudjuk, hogy ezek közül az egyik a Halo 3: Recon (ami tegnap új nevet kapott, így mostantól a Halo 3: ODST feliratot kell keresnünk), és talán a Halo 3 PC-s átirata is ott lapul, erre az eshetőségre pedig nemrég két utalást is kaptunk egyenest a Microsofttól.

Még az elején hadd szögezzem le: ezek a jelek csak nagyon nagy jóindulattal mondhatóak tényleges nyomoknak, de így is több, mint a semmi. Először is röpüljünk vissza egészen augusztus 4-ig, mikor a Microsoft meghirdette, hogy a DirectX technológiát használó játékaik egy részét ingyenesen kipróbálhatjuk. A promócióhoz egy szép kis ikont is kaptunk, ami egy kártyát ábrázolt, rajta a Gears of War, a Zoo Tycoon 2, és a Halo 3 emblémájával. Ezután minden játékokkal foglalkozó oldal elkezdett kombinálni, hogy már biztos nincs messze a hivatalos bejelentés, de sem az MS, sem a Bungie nem kommentálta az esetet. Aztán sokáig nem jöttek az üggyel kapcsolatos fejlemények, de ma végre újabb nyomra bukkantunk, ugyanis az áttervezett Games for Windows Live piactér weblapján a Halo 3-ra utaló jeleket láthatunk, amiket ti is könnyedén megtalálhattok, csak a fejléc alatti kék mezőben a három kis képet kell tüzetesen átnéznetek.

Mint mondtam, ezek csak nagyon halvány utalások, és lehet, hogy semmit sem jelentenek, de elgondolkodtató, hogy viszonylag rövid időn belül két ilyen „véletlenség” is bekövetkezett. Mindenesetre várjuk a hivatalos bejelentést, és reméljük, a játék nem lesz Windows 7 vagy DirectX 11 exkluzív.