A Halo-szériában eddig végig a covenant- illetve esetenként a flood egységei ellen kellett felvenni a harcot, a sorozat legújabb részében azonban egy új faj, s annak még veszélyesebb egységei ütik fel a fejüket.

Az eddig kiadott videókban már megcsodálhattuk az új, érdekes taktikákkal operáló ellenséges egységek egy részét, az All Games Beta csapata azonban most lerántotta a leplet valamennyi új ellenfélről és az általuk használt fegyverekről. A képek a Game Informer legfrissebb számából valók.

GURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupjaGURU Extra ***A hírek popupja

A promethean-sereg nyolc egységével kerülünk majd összetűzésbe a november elején megjelenő játékban. A legnagyobb létszámban a crawlerrel és annak két, valamivel veszélyesebb változatával találkozunk majd. Ezek kicsi, mozgékony, falkában vadászó egységek, legyőzésük nem jelenthet majd túl nagy kihívást. Nagyobb problémát jelentenek a lancerek, amik nagy távolságokból támadnak, tőlük pedig még veszélyesebbek a knightok, a kinght commanderek és a knight battlewagonok, melyek nem csak erős páncélzattal és pusztító fegyverekkel rendelkeznek, de segítségül hívhatnak egy watchert is, ami további egységeket, pajzsot és újraélesztést biztosít.

A fegyverválaszték terén a prometheanok hat mordály és egy gránáttípus közül választhatnak, ez az arzenál pedig mindenféle helyzetre nyújt megoldást, legyen az közeli vagy távoli hadviselés.