Az Amerikai Egyesült Államok területén, kedden számos helyen rendeznek majd launch partykat, ám mind közül a két legnagyobbat, a New York-i Times Square-en, illetve a seattle-i Science Fiction múzeumban tartják, ahol lehetőség nyílik idő előtt kipróbálni a játékot, nyereményjátékokban részt venni, valamint beszélgetni a fejlesztőcsapat és a stafétát hamarosan átvevő 343 Industries tagjaival. Ez azonban még nem minden: az Xbox Live-on két hétig a Halo: Reach körül forog majd minden.

A már tegnap elkezdődött promóciót egy 240 MS pontos prémium Halo: Reach menütéma indította, ma egy kampány áttekintés jelent meg, holnap pedig féláron lehet majd beszerezni a Warthog avatar maketteket. Aztán szeptember 10-én érkezik egy Firefight előzetes, másnap a Deliver Hope reklám vágatlan verziója (ezt már most is meg lehet nézni), majd 12-én egy multiplayer előzetes, s végül egy avatar ruha pakk, de persze ez még csak a felvezető.

Szeptember 14-től mindenki, aki fellép a Xbox Live-ra egy Invasion Week menütémát kap, szeptember 16-án pedig, délután öt és hét óra között az amerikai játékosok, majd másnap, este nyolctól tízig az angolok kapnak lehetőséget arra, hogy a Reach fejlesztőivel lejátszanak pár multiplayer meccset. Ha erről azonban lemaradna valaki, az a Live-on a jövő hét folyamán többféle közösségi találkozón (Co-op Night, Xbox All Nighter, Community Playdate) is részt vehet, melyeken jegyeket lehet nyerni az UFC 122 Fight mérkőzésre. És végül, de nem utolsósorban szeptember 17-től 20-ig ingyenes a Gold előfizetés!