• Rajongók szerették volna elkészíteni egy Vampire: The Masquerade remake-et
  • A munkálatok jól haladtak, még az eredeti fejlesztők támogatását is megszerették
  • A CCP Games azonban váratlanul a projekt leállítását követelte
  • Jelenleg semmi esély arra, hogy a Project Vaulderie megvalósuljon
  • Vampire: The Masquerade teszt

A hibái ellenére a Vampire: The Masquerade nagy rajongói kedvenc lett, amin sokan ingyen, önszántukból dolgoztak, hogy minél jobb legyen (még 2007-ben is jelent meg patch a 2004-es játékhoz). Sőt, a rajongás olyan méretet öltött, hogy megszületett a  Project Vaulderie, ami nem mást célzott, mint újra elkészíteni a játékot, hogy egy új generáció is kivehesse a részét a történetből -- a projektből azonban sajnos nem lesz semmi.

A CCP Games hivatalos levélben szólította fel a csapatot arra, hogy haladéktalanul állítsák le a fejlesztést, és tüntessenek el, minden olyan elemet, ami az eredeti játékkal kapcsolatos -- a cég nem érdekelt abban, hogy a projekt elkészüljön, függetlenül attól, hogy egy teljesen ingyenes, rajongói munkáról volt szó.

Ez éles váltás az eddigiekhez képest, a munkálatok ugyanis jól haladtak, az eredeti fejlesztők néhány tagja is besegített, illetve a CCP-nél dolgozó, de azóta már továbblépett kontakt azt ígérte, hogy felveszi a kapcsolatot a jogokat birtokló Activisionnel a játékot illetően.

Mindennek ellenére a fejlesztők megpróbálnak megoldást találni a kialakult helyzetre, ám jelen állás szerint a projelt halott, az eredeti elemek nélkül ugyanis nem készülhet el egy teljes értékű Vampire: The Masquerade remake.

vampire-bloodlines.jpg