• A No One Lives Forever elveszett jogait nehéz volt felkutatni
  • Amikor ez sikerült, a Warner és a Fox nem tudta eldönteni, melyikük az illetékes
  • Amikor ezt sikerült eldönteni, a Warner megmakacsolta magát
  • Jogi lépésekkel fenyegette meg a Night Dive-ot
  • A stúdió ezen a ponton feladta a küzdelmet
  • No One Live Forever teszt

Van valami irónia abban, hogy a No One Lives Forever-sorozat (a cím magyarul: senki sem él örökké) az, amit csak nem tudnak feltámasztani az ezen ügyködők. Pedig már többször is felröppent a hír, hogy a jogok egy részét megszerző Night Dive, ha máshogy nem is, de egy újrakiadásban visszaadná nekünk Kate Archer ügynököt. Sajnos, nem jártak sikerrel.

A Night Dive alapítója, Stephen Kick a Kotakunak árulta el, mi áll ennek hátterébe. Kezdődött minden azzal, hogy piszok nehezen találtak rá az IP-re. Az első részt a Monolith készítette el és a Fox Interactive adta ki, ám ezek azóta némiképpen átszellemültek. A Monolithot felvásárolta a Warner Bros., a Fox Interactive pedig a Vivendihez került, amit pedig az Activision vásárolt fel.

Miután végre kiderült, kiket kell felcsörögni az ügyben, jött a következő probléma: se a Warner, se a 20th Century Fox nem tudta megmondani, mekkora részben birtokolja a No One Lives Forever jogait, mert az erről szóló papírok rég elvesztek, digitálisan pedig sosem tárolták el. Persze, ez még a kisebbik gond volt, hiszen az újrakiadás szempontjából legfontosabb elsődleges jogok biztosan a Warnernél vannak.

Csakhogy maga a Warner állította az útjukba azt a követ, amit a Night Dive-nak már nem volt se türelme, se ereje arrébb görgetni. 2014 decemberében a kiadó képviseletétől kaptak egy levelet, amelyben megfenyegették a stúdiót, hogy jogi intézkedéseket foganatosítanak, amennyiben a Night Dive megkísérli újra kiadni a No One Live Forevert. A Night Dive ekkor még nem adta fel, folytatták a tárgyalásokat a Warnerrel, mígnem az februárban kimondta a végső szót: nem érdekli őket se a sorozat újrakiadása, se annak felújítása, és az se, hogy azt egy partneri viszonyban a Night Dive végezze el.

Magyarán: magasról lecsokizzák a No One Live Forevert, de hozzá ne merjenek nyúlni, mert kapca lesz ügyvédekkel. A Night Dave ezen a ponton feladta a harcot, kénytelenek hagyni elsüllyedni a sorozatot. Érthető, ők mindent megtettek, ám sajnos egy csökönyös óriáskiadóval nem lehet mit kezdeni.

Senki sem él örökké. Pláne, ha egy óriáskiadó gondoskodik arról, hogy a sírban maradjon az illető.