• A Steam Controller, a Steam Link és egy rakás Steam Machine jelent meg a Steam kínálatában
  • Novembertől hardvert is vehetünk a Valve boltjában
  • Várhatóan a komplett PC-ket az egyes gyártók intézik, a Valve csak közvetít

A Steam immáron nem csak szoftverekkel, vagyis játékokkal és programokkal foglalkozik, hanem hardverrel is. Megjelent a kínálatban a Steam Controller és a Steam Link és a Steam Machine platform felhozatalának jó pár példánya, illetve a SteamVR, vagyis a HTC Vive is szemügyre vehető, bár ennek nincs áruházi oldala.

A Steam Controller, a Steam Link és a Steam Machine gépek úgy látszik, közvetlenül a Steamről is elérhetőek lesznek, akár innen is megvásárolhatjuk majd ezeket (lehetséges, hogy a gépeket az egyes gyártók kezelik majd, a Valve csak közvetít) -- egyelőre persze még nem, de hamarosan minden bizonnyal jönnek a részletek arról, mindezt hogyan szándékoznak lebonyolítani (a kiszállítás ez egyik nagy kérdés). Érdemes követni a termékeket, hogy ne maradjatok le a fejleményekről.

A Steam Controller és a Steam Link 50 dollárba kerül, a Steam Machine gépek pedig 460 dollárnál kezdődnek, de akár az 5000 dollárt is elérheti némelyik, attól függően milyen alkatrészeket választunk. Mindegyik termék novemberben fog megjelenni.

steam-controller-2015.jpg