A Blizzard egy új terültre merészkedik a Hearthstone: Heroes of WarCraft című játékával, ez ugyanis egy free-to-play program lesz, amiben kártyákkal dönthetjük el, melyikünk a legjobb. Ilyet még nem csinált a cég, így jogosan várhatjuk, hogy sokára fognak elkészülni, abból kiindulva, hogy a jól bejáratott sorozataikkal is képesek egy örökkévalóságot szöszölni -- a Hearthstone azonban más, ugyanis már nincs messze a bétatesztelés.

A hivatalos oldalon megjelent helyzetjelentésből megtudtuk, hogy a csapat sikeresen elkészült minden olyan elemmel, ami a végeleges játékba is bekerül, ezzel megkezdve a hibák kiirtásának és a csiszolásnak a hosszadalmas folyamatát. A zárt béta a tervek szerint továbbra is a nyár vége után nem sokkal fog elindulni, de első körben az észak-amerikai játékosokra koncentrálnak, s csak utána hozzák el Európába és a Távol-Keletre (Korea, Tajvan) is a klienst; azt ígérték, hogy megpróbálják minél kisebb késéssel elhozni a játékot a különböző régiókba. A bétateszt továbbá először csak egy kisebb csoport számára lesz elérhető, s ahogy halad a fejlesztés, úgy bővülhet majd a felhasználók köre -- a feltett cél az, hogy minden jelentkező bejusson a tesztelésbe, legkésőbb akkor, mikor megnyitják a nyílt béta kapuit.

Érdemes még tudni azt is, hogy aki a bétatesztelés során valódi pénzért vásárol egy paklit, az bónuszként megkapja a sehol máshol nem beszerezhető arany Gelbin Mekkatorque kártyát, ami csak a béta alatt lesz használható. A csapat egyéként halad az iPad verzióval is, amivel már sikerült lejátszani egy meccset egy PC-s játékossal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Hearthstone: Heroes of WarCraft -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: ismeretlen