• A Hellblade főhősnője, Senua nem lesz se szexi, se vézna
  • Főhősnővel nehezebb egy játékot eladni
  • A Ninja Theory még mindig fukarul bánik az információkkal
  • A trailert bemutató első fejlesztői napló
  • A látványterveket bemutató második fejlesztői napló

Miután megismerkedtünk a játék trailerének elkészítésével és a látványterveket is átböngészhettük, a fejlesztők ezúttal a Hellblade főhősnője, Senua megszületését veszik górcső alá. A Ninja Theory szakijai szerint nehezebb eladni egy játékot, ha a főszereplő nő, de talán pont ezért érdekes és kihívásokkal teli.

Senua megalkotása mindenképpen az volt, hiszen a Hellblade alkotói nem egy szexi, vézna, fiatal leányzót akartak képernyőre álmodni, hanem egy lenyűgöző, megragadó, hihető karaktert. Ennek érdekében nem voltak restek kutatást végezni a kelta és viking kultúrában, ahol meg is találták a Senuát megihlető leleteket, például egy szobrot egy rejtélyes nőről.

Hősnőnk küllemre sem lesz éppen olyan, mint Lara Croft. Izmos testét piszok és elnyűtt harci öltözet takarja, harci festésekben tündöklő arcát sebhelyek tarkítják, tekintete pedig olyan szúrós, hogy bármilyen pokoli lény elmenekülne előle -- márpedig a korábbi videók tanulsága szerint szép számmal fut majd össze szörnyetegekkel. A Hellblade főszereplője, Seuna személyében tehát egy vérbeli barbár harcos leányzót kapunk.