Egy jó ideje biztos információ, hogy idén az előző generációs konzolokra is megjelenik egy Assassin’s Creed játék, s noha számos pletyka érkezett ezzel kapcsolatban, ezeket hivatalból fenntartásokkal kezeltük. Szerencsére nem kell többet szóbeszédekre és fülesekre hallgatva találgatni, a Ubisoft ugyanis hivatalosan is bejelentette a szóban forgó játékot.

A pletykáknak igaza volt, az Xbox 360-ra és PS3-ra (jelen állás szerint nem lesz PC-s átirat) november 11-én megjelenő játék valóban az Assassin's Creed: Rogue címet kapta, s az is részben igaznak bizonyult az is, hogy a főszereplőnk egy bizonyos Shay lesz, az azonban meglepetés, hogy mi a derék emberünk háttere: Shay karrierje elején egy assassin volt, ám egy bizonyos ponton átállt a templomosokhoz, s most egykori bajtársait vadássza.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Prédáinkra az Atlanti-óceán hideg északi részén lesünk majd, de meglátogatjuk az Appalache-hegységet is, továbbá a korábbi játékokhoz képest újraálmodott New York is jó pár misszió helyszíne lesz. Kalandjainkat a 18. században, egészen pontosan a hétéves háború idején élhetjük át, így ezzel kapcsolatos eseményeknek is szemtanúi leszünk, de a sorozat rajongóit biztosan jobban érdekli az, hogy az Assassin's Creed: Rogue lesz a kapocs a Black Flag és az Assassin's Creed 3 között, ezzel alaposan belefonódva a Kenway-történetbe, sőt még a Unityhez is lesz köze az itteni eseményeknek.

A Game Informer nyomán a Ubisoft új játékelemeket ígér, többek között egy olyat, amivel túljárhatunk az assassin célpontjaink eszén, illetve a hajózás is változik a Karib-tenger térségében látottakhoz képest.