Az EA bejelentette, hogy Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra 2013 elején, valamikor márciusban fog megjelenni a korábban Overstrike címen ismert játék. A bejelentés óta a fejlesztők átdolgozták a játékot, s most már nem a lopakodáson van a hangsúly, hanem a színtiszta akción.

A történet szerint az Overstrike 9 csapat tagjaként az a feladatunk, hogy megállítsuk a rivális Raven alakulatát abban, hogy megszerezzék a fegyvergyártáshoz is elengedhetetlen idegen energiaforrást, a Fuse-t. Az őrült hajsza a világ minden egzotikus tájára elviszi majd a játékosokat, például egy sivatagi bázisba, egy víz alatti erődítménybe, vagy éppen egy jeges hegycsúcsra.

Az eredeti bejelentéskor megismert alapfelállás egyébként nem változott, tehát egy poénokkal tűzdelt, kreatív és izgalmas kalandban veszünk majd részt, melynek központjában a négy különleges ügynök (Dalton "The Tank" Brooks, Jacob "The Sniper" Kimble, Naya "The Assault" Deveraux, Izzy "The Healer" Sinclair) áll. A játék nem titkoltan a kooperatív módra van kihegyezve, s a fejlesztők is a komoly együttműködést szorgalmazzák, ám lehetőséget biztosítanak arra is, hogy egyedül élvezzük a játékot. Ekkor a LEAP rendszerrel ugrálhatunk a karakterek között, hogy a megfelelő időpontban a megfelelő helyen vessük be egyedi képességeiket, melyeket mellesleg az eredményes játékkal (online vagy offline) szerzett pontokkal tovább is fejleszthetünk majd.

Hivatalosan is bemutatkozik a Fuse