• Az amerikai Target üzletlánc által árusított foglalókártyák szerint 2016. május 17-én jelenik meg a Homefront: The Revolution
  • A Deep Silver még nem erősítette meg a dátumot

Azt egy jó ideje tudjuk, hogy a Homefront: The Revolution valamikor 2016 első felében jelenik meg, ám eddig még nem tűzött ki hivatalos premierdátumot neki a játék kiadásáért felelős Deep Silver. Most azonban nagyon úgy tűnik, hogy egy amerikai üzlethálózat, a Target elkottyintotta a nyitott világú lövölde megjelenésének napját. 

A cégnél ugyanis már előrendelhető, pontosabban félretetethető az akciójáték egy példánya 1 dollár fejébe, amiért cserébe az igénylők egy foglalást igazoló, 5 dolláros kedvezményre jogosító kártyát kapnak. Igen ám, de a kis lapra rákerült a program még be nem jelentett premierdátumra, amely ennek alapján 2016. május 17-re esik. A Deep Silver egyelőre nem nyilatkozott az ügyben, ám elég valószínűtlennek tűnik, hogy a Target hasraütés-szerűen kiválasztott dátumot nyomtatott volna a foglalókártyára. 

homefronttherevolution.jpg

Ha pedig így van, akkor örülhetünk, hogy nem is olyan sokára a kezünkbe vehetjük az igencsak hányattatott sorsú programot, melyet az első epizódért, a Homefrontért is felelős Kaos Studios még 2011-ben kezdett fejleszteni. Nem sokkal később azonban az akkori kiadó, a THQ bezáratta a stúdiót, 2013-ban pedig maga is csődöt jelentett, így az IP jogai a Crytekhez vándoroltak félmillió dollárért cserébe. A Crytek azután szintén pénzügyi gondok miatt 2014 környékén elpasszolta azt a Koch Media csoport részét képező Deep Silvernek, akik Dambuster Studios megalakításával nekiláttak a folytatás elkészítésének.

A The Revolution négy esztendővel az első részben történtek után, 2030-ban veszi fel a cselekmény fonalát, mikorra az agresszorként fellépő észak-koreai hadsereg Dél-Korea és Japán bekebelezése után az Egyesült Államok nyugati részét is megszállta. A helyszín ezúttal Philadelphia lesz, ahol Ethan Brady-t irányítva kell megszerveznünk az ellenállást és visszafoglalunk a várost a mindent kontrolláló milíciától. Az alapfelállás tehát változatlan, ám a Dambuster Studios radikálisan eltér majd az első rész játékmenetétől, és sokkal inkább a nyitott világra koncentrál. A grandiózus tűzharcok mellett ezúttal járműveket is vezethetünk majd, fő küldetésünk mégis a civilek ütőképes gerillacsapatokká alakítása lesz. Ennek érdekében megszerezhetjük az ellenfél technológiáit, létrehozhatunk bázisokat, fejleszthetjük egységeink fegyverzetét és felszerelését, és persze szabotálhatjuk az észak-koreai megszállók terveit. A hírek szerint azonban nem kell mindezt egyedül végrehajtanunk, hiszen a CryEngine által hajtott program kooperatív játékmódot is tartalmaz.