Meglátjuk, hogy játékos szemmel mennyi hasznot hajt majd az új funkció végleges változata. Általánosságban véve elmondható, hogy szkepticizmus övezi az ígéretet, miszerint több képkockát kisajtol majd számítógépünkből a Game Mode - az Insider program keretében már kipróbálható, de jelentős javulást nem hoz.

Mindenesetre itt nem áll meg a Microsoft, az Ignite Australia során tartott bemutatóról jutott ki az alábbi kép, melynek tanúsága szerint még az idén számíthatunk még egy jelentősebb frissítésre. Hogy pontosan mit tartalmaz, azt egyelőre homály fedi, mint ahogy azt is, mikor érkezhet. Annyit azért valószínűsíthetünk, hogy nem sokkal a Creators Update megérkezése után már hallani fogunk a Microsoft jövőre idénre vonatkozó terveiről.

windows-10-2017-schedule.jpg

  • Még az év első felében befut a Creators Update
  • Az idén számíthatunk egy újabb frissítésre is

A Windows 10-re már nem úgy tekint a Microsoft, mint az eddigi operációs rendszereire, vagyis nem terveznek számára egy ciklust, amíg támogatják kisebb-nagyobb biztonsági és egyéb foltozásokkal. Sokkal inkább szolgáltatás lett az „új” Windows, mely idén nyáron lép második életévébe. Ez idő alatt kapott egy frissítést még 2015 novemberben, majd tavaly az Anniversary Update következett, idén éve elején meg a Creators Update érkezik, egyebek mellett a Game Mode funkcióval.