A FEZ a 2012-es év talán legjobb logikai platformjátéka, melyben egy tündéri kis figurát, Gomezt irányíthatjuk, aki egy 2D-s világban él. Egy nap viszont veszélybe kerül otthona, így Gomeznek egy varázserejű fezzel a fején el kell látogatnia a 3D-s térbe, hogy felfedezze az ismeretlent. A program több díjat és nagyon sok jó kritikát bezsebelt, eddig azonban Xbox 360-exkluzívnak számított.

Tegnap, a tavalyi év utolsó napján viszont a programot sok-sok évig fejlesztő tervező, Phil Fish bejelentette, hogy 2013-ban más gépekre is megjelenik a FEZ. Ugyan platformokat nem jelölt meg, alapkitétel, hogy az adott masinán patchelhető legyen a kód, mert a FEZ Xbox 360-as eredetijének voltak problémái, amiket a javítás körüli bonyodalmak miatt máig nem küszöböltek ki.

"Igen, hallak benneteket, nem kell több ezer e-mailt küldeni naponta, hogy észrevegyem, egy idióta vagyok, amiért nem portolom mindenre a FEZ-t." -- fűzte hozzá Phil, aki saját bevallása szerint két újabb projekten dolgozik, melyek közül az egyik lehet, hogy nem is videojáték...