Úgy gondoltuk, ideje lenne bemutatnunk, kit milyen munkaállomás vár otthon egy kemény munkanap után. Sorozatunkban igyekszünk majd megmutatni minden munkatársunk asztalát, valamint felteszünk nekik pár egyszerű kérdést ezzel kapcsolatban. Második prezentációnkat wilson tartja, lássuk, mi éktelenkedik az asztalán!

MI VAN A GÉPEDBEN?

  • Zalman Z11 ház
  • Cooler Master B700 W tápegység
  • ASUS Z79-K alaplap
  • Intel Core i7-4790 QuadCore 3.7GHz processzor
  • MSI GTX970 4GB GDDR5 videokártya
  • 2x8 GB Kingston DDR3 RAM
  • Toshiba 2 TB HDD
  • Kingston 120 GB SSD
  • Samsung S23B300B monitor

MI A LEGÉRDEKESEBB KOMPONENS A FELSZERELÉSEDBEN?

Természetesen a képeken pont nem látszódó Hasselhoff popart festményem, ami már vagy 2006 óta kísér. Vagy a tény, hogy a decemberben vásárolt gépben még mindig a gyári CPU-hűtő dolgozik, aminek a hangja miatt napi szinten jut eszembe, hogy megforgassak egy csavarhúzót a dobhártyámban. (Igen, tudom hogy le kéne cserélni, de én PC-be nem nyúlok, mert szó szerint égettem már le komplett gépet, és különben se üssetek, előre összeállított konfiguráció volt, de amint találok egy lelkes profit, aki rászán 3 órát egy BeQuiet hűtő beszerelésére, megoldódik a helyzet!)

Na jó, igazából az a Logitech 2.1-es szett, amit még az 576 Konzol irodájából csórtam jó 10-12 évvel ezelőtt, és már akkor is vagy két éves volt, de egy pici kontakthibát leszámítva mind a mai napig tökéletesen szól, sőt, jobban, mint a nála úgy kilencszer drágább, vadonatúj Razer Kraken 7.1-es soundbar, ami a konzolos részleget erősíti a másik szobában. De a nagy szerelmem igazából -- több létfontosságú magyar karakter hiánya ellenére -- a Razer Blackwidow Chroma mechanikus billentyűzet, aminek annyira vadítóan jó a hangja, hogy még céltalanul nyomogatni a gombokat is hatalmas élvezet.

Hasonlóan szépeket tudok mondani a Razer Deathadder Chroma egeremről, ami úgy a 8-9. volt a sorban, amit másfél éves aktív CS-pályafutásom alatt teszteltem -- mindegyik másik elbukott, kényelmetlenek voltak, vagy nem voltak pontosak, esetleg a kábel ölt meg, de ez maga a tökéletesség. Persze pont akkorra leltem rá, mikor már letettem a CS-t, de majd ha megnyerem az időlottót, visszatérek, hogy random időközönként lebukdácsoljak a Silver Elite részlegbe, ahová való vagyok!

MI AZ, AMI MINDIG OTT VAN A KEZED ÜGYÉBEN?

Valami, amit fogdoshatok, muszáj mindig matatnom a kezemmel. Ez szinte mindig a telefont jelenti, nem tudok meglenni nélküle -- bár lehet, hogy néha telefonálásra is kellene használni.

MIVEL JÁTSZOL MOST, ÉS MILYEN JÁTÉKOK VANNAK TELEPÍTVE A GÉPEDEN?

Nem azzal, amivel kéne (úgy 6 tesztet kellene még megírnom lapzártáig). Két hétig brutálisan ráfüggtem a Pillars of Eternityre, és természetesen a legvége előtt 8-10 órával szívott be a munka, úgyhogy nem tudom, hogy fogom folytatni, túlságosan kiestem belőle. Tesztelés címszó alatt a GTA V is pörög, de már a The Witcher 3: Wild Hunton jár az agyam. Telepítve igazából mindig úgy 700-800 GB játék van, főleg a backlogom azon része, amivel egyszer mindenképp játszani akarok. Ami minden körülmények között fent van az irodai és az otthoni gépemen is, az a Euro Truck Simulator 2, a DOTA 2, a Counter-Strike: Global Offensive, a Team Fortress 2 és a Crusader Kings 2. Ezek nélkül egyszerűen nem tudok meglenni, mégha ebből csak úgy kettővel játszom mostanság. De majd egyszer!

MI A KEDVENC JÁTÉKOD, ÉS MIÉRT AZ?

Az all-time kedvenc kétség kívül a Team Fortress 2, bár ez meglehetősen furcsa: Xbox 360-on játszottam vele 600 órát, a kiadásától egészen 2010-ig szó szerint minden egyes nap (heti 1-2 kivételével), nemes egyszerűséggel azért, mert ott szereztem barátokat, akivel mind a mai napig napi szinten tartjuk a kapcsolatot. Ráadásul ott sose patchelték meg a játékot, sose jött új tartalom, úgyhogy azt az időmennyiséget szó szerint egyetlen pályán (Dustbowl), az 1.0-s változattal töltöttük -- és nekem még mindig az A játék. Bár ők konzolon maradtak, és így sajnos a PC-s TF2-be csak 300 órát tudtam ölni (egyedül már nem olyan jó, bár egyiküket szerencsére mindig sikerül elhívni hordázni), de azt a játékot számomra élményre sose fogja semmi megdönteni. De ez persze csak egy a minimum 2-300 kedvenc játékom közül: a legtöbb már-már vallás számomra. Ilyen például a szinte vallásként tisztelt Elder Scrolls / Fallout, a Civilization, a Grand Theft Auto, az Assassin's Creed, a Half-Life, az Ace Attorney és a Yakuza sorozat, bármi amit a Paradox csinál... na jó, a legjobb az lesz, ha egyszer írok egy 100-as listát.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!