A Batman: Arkham Origins Blackgate névre keresztelt játék a főfogásnak tekinthető Arkham Origins eseményei után veszi fel a fonalat, s már a nevéből könnyen kitalálható, hogy Gotham City híres intézményét, a Blackgate börtönt vesszük célba, ahol egy lázadás tört ki. Az eseményeket megállítandó megérkezik Batman, akinek folyosóról folyosóra, épületről épületre kell keresztülverekednie magát, hogy rendet tegyen.

A 3DS-re és PlayStation Vitára érkező mellékhajtás a harcrendszer tekintetében közvetlen rokona az Arkham-játékoknak, hiszen minden pontosan ugyanúgy működik, mint a nagy testvérek esetében, a körítés és a játékmenet egyéb részei azonban már a saját útjukat járják. Kezdetnek már maga a stílus is jelentősen eltér, hiszen oldalnézetből éljük át az eseményeket, s javarész síkban harcolunk, esetenként az előtérbe vagy a háttérbe ugorva valamiért. Másrészt pedig fejlődés és a tapasztalati pontok gyűjtögetése itt nincs, minden eszközünkre úgy tesszük rá a kezünket, ha azt a játékvilágban felkutatjuk.

A játék helyszínéül szolgáló börtön és az annak otthont adó sziget részben szabadon bejárható lesz. A börtön különböző szekciókra lesz osztva, s ezeknek úgy fogunk neki, ahogy akarunk, s ugyanígy, olyan sorrendben esünk neki a főellenségeknek, hogy akarunk, ráadásul bárhol menthetünk, nem kell a checkpoint rendszerre támaszkodni, bár az is lesz. Mindez jó hír, hiszen így szakaszosan teljesíthető a történet, ami egy hordozható játék esetében mindig pozitívum.

A repertoárunk mellesleg megegyezik azzal, amit a többi játékban használhattunk, tehát van dobócsillagunk, kampós kötelünk és egyebek, melyeket közvetlenül a harcban vagy lopakodás közben használhatunk. Apropó lopakodás: a Predator mód itt is jelen lesz, csak leegyszerűsített formában, ami azt jelenti, hogy a zölden világító ellenfelek nem látnak, míg akik pirosak, tudják, hogy a közelben vagyunk. Játékosokként láthatjuk a látóterüket is.

A Batman: Arkham Origins Blackgate a tervek szerint szintén október 25-én fog megjelenni a világ minden pontján egyszerre.

Ilyen lesz a hordozható Batman

Ha kíváncsi vagy a PC-re, Xbox 360-ra, PlayStation 3-ra és Nintendo Wii U-ra érkező, Batman: Arkham Origins című, a nagy testvérnek tekinthető játékkal kapcsolatos első részletekre, akkor kattints erre a linkre.