Az EA tegnap este nyilvánosságra hozta, hogyan alakult az elmúlt gazdasági negyedéve, illetve az elmúlt 12 hónap: a számok majdnem minden téren csökkenést mutatnak a tavalyi állapothoz képest. A bevételt például az utolsó negyedévben 1,12 milliárd dollár volt, míg tavaly 1,21, az egész éves bevétel pedig 3,58 milliárd, ami 220 millió dollárral elmarad a 2013-as adatokhoz képest. Ugyanez figyelhető meg a bruttó profit terén, ami a gazdasági év egésze során 2,23 milliárd volt a tavalyi 2,41 milliárdhoz képest, ugyanakkor az utolsó negyed bruttó nyeresége pont annyi volt, mint az előző évben, vagyis 900 millió dollár.

A hajrában elért sikerhez minden bizonnyal nagy mértékben hozzájárult a márciusban kiadott Titanfall. A Respawn játéka az Egyesült Államokban PC és Xbox One konzolon eddig 925 ezer példányban kelt el, ami nem rossz teljesítmény egy új IP-től, ráadásul egyetlen hónap leforgása alatt. Egy fecske persze nem csinál tavaszt, s az EA meg is jegyezte, hogy ők voltak a nyugati világ első számú kiadója Xbox One és PS4 konzolon, ám pontos eladási adatokat már nem mondtak a húzócímeknek számító Battlefield 4-hez, FIFA 14-hez, Need for Speed Rivalshoz és Madden NFL 25-höz.

Az EA úgy tervezi, hogy a 2015-ös gazdasági évben a nettó bevétel 4,38 milliárd dollár lesz, az első negyedévben pedig 1,2 milliárd. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!