A rajongók és a kritikusok is egyetértenek abban, hogy a Fable 3 nem volt nagy eresztés, sőt sokan egyenesen sajnálják azt a pénzt, amit a játékra költöttek, s óva intenek attól, hogy bárki hasonlót tegyen. De mi van akkor, ha történetesen a program ingyenes? Máris jobb a leányzó fekvése!

Ahhoz, hogy ingyen megkapjuk a játékot, nincs más dolgunk, mint ellátogatni az Xbox.com-ra, majd megkeresni a játékot és a vásárlás gombra kattintani. Ne ijesszen el az, hogy a rendszer szerint nyolcezer forintot kell perkálni érte, ugyanis a felugró ablakon, ahol a fizetés módjáról kérdeznek, bankkártyáról az MS Pontok opcióra kell váltani, s itt már látszik, hogy egy árva petákot sem kell fizetni. Fontos: ahhoz, hogy mindez működjön, Xbox Live Gold előfizetőnek kell lenni!

Lehetséges, hogy valami hiba folytán lett ingyenes a Fable 3, így könnyen előfordulhat, hogy később, mikor a Microsoft észbe kap, már nem tudunk játszani, de egyelőre legyünk egy kicsit optimisták, s tételezzük fel azt, hogy a ma késő délutáni sajtótájékoztatóhoz és a várhatóan bejelentésre kerülő Fable IV-hez kapcsolódik mindez. Attól egyébként nem kell tartani, hogy emiatt bannolnak, ugyanis külső segítség vagy a rendszer durva átverése nélkül, hivatalos csatornán keresztül intéztük a tranzakciót. Persze ha valaki még így sem nyugodt, annak nem kötelező letölteni a játékot, senki sem kényszeríti rá. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Fable 3 -- Megjelenés: 2010. október 29. (Xbox 360) -- Gépigény: CPU: 2 magos / 2000 MHz, RAM: 2 GB, VGA: SM 3.0, DX 9.0c / 512 MB, HDD: 12 GB