A Steam egyik rendkívül nagy királysága a Steam Workshop, ahova lelkes rajongók, amatőr modelkészítők, vagy akár egy kis extra profitra éhes profi modderek feltölthetik saját készítésű alkotásaikat. Legyen szó akár jópofa fegyverekről a Team Fortress 2-höz, új skinekről a DotA 2 hőseihez, vagy épp egy grandiózus kampányról a Total War sorozat legújabb részéhez.

total-war-rome-2-assembly-kit.jpg

Ezidáig a Rome 2 modkészítőknek viszont sanyarú sorsuk volt, hiszen ha kiegészítést szerettek volna összeállítani a Creative Assembly remek kis játékához, akkor rengeteg külső forrásokból elérhető alkalmazásra volt szükségük. Most viszont megérkezett az Assembly Kit nevezetű programcsomag a játék mellé, amivel sokkal gyorsabban, sokkal kényelmesebben készíthetnek modokat a történelmi stratégia szerelmesei.

Az Assembly Kit egyelőre béta állapotban leledzik, tehát bugokra még minden bizonnyal szép számmal számíthatnak a modderek, viszont folyamatosan patchelik és bővítik azt, ami így összességében rendkívül jó hír lehet a játék rajongóinak. A következő hetekben sok-sok használati utasításra és oktatóvideókra is számíthatunk a szerkesztőprogram mellé, illetve megnyílt egy új Wiki oldal is, ahol többet is megtudhattok erről a remek kis eszközről.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!