A Time nem egy gagyi bulvárlap, hanem bizony a világ egyik legjelentősebb sajtóterméke. Ezért is olyan nagy szó, hogy a folyóirat új listája, mely az internet legbefolyásosabb embereit sorolja fel, a legtöbbet kereső gamer YouTubert és a játékosok által legjobban utált feminista aktivistát is magába foglalja.

A 30-as összeállítás itt olvasható, az élén PewDiePie-jal, aki napról-napra vicces(nek mondott) játékvideókkal árasztja el a YouTube-ot. A svéd srác évi közel egymilliárd forintnak megfelelő összeget keres a csatornájával, ami ha bemutat egy programot, az valószínűleg azonnal bombasiker lesz. Ha Felix (mert ez a becsületes neve) jót mond róla, azért, ha rosszat, akkor azért. PewDiePie persze nem csak csupa játék és vidámság. Korábban sokat viccelődött a nemi erőszakkal, ami miatt azóta többször is publikusan kellett elnézést kérnie. Upsz.

A lista másik játékokkal kapcsolatos személyisége Anita Sarkeesian, egy fiatal amerikai feminista aktivista hölgy, aki nem mellesleg politológus és szociológus diplomákkal büszkélkedhet, és azt kutatja, milyen képet fest a gyengébb nemről a játékipar. Annyit elárulunk, hogy Anita szerint nem túl jót, ennek pedig az egyébként elég nagyszájú hölgy gyakran hangot ad saját videósorozatában, a Feminist Frequencyben. És emiatt persze nagyon sokan utálják, többször életveszélyesen is megfenyegették.

Csak a kontextus kedvéért érdemes megjegyezni, hogy ugyanezen a listán szerepel Taylor Swift hétszeres Grammy-díjas énekesnő, Ta-Nehisi Coates társadalompolitikával foglalkozó újságíró, Narendra Modi indiai miniszterelnök és Barack Obama amerikai elnök is.

Emelllett a pasas mellet:

PewDiePie