A verekedős játékok bajnokságán, az EVO 2015-ön (lásd kapcsolódó híreinket) nyilván rengeteg a cosplayes, minden sarkon Chun-Libe, Kitanába meg Vegába botlik az emberfia – és ki tudja, kit rejtenek a maszkok...

Például egy ismert és népszerű színésznőt, Jamie Lee Curtist! A két legendás hollywoodi sztár, Janet Leigh és Tony Curtis lánya húszévesen, 1978-ban tűnt fel a Halloween - A rémület éjszakája című filmben, azóta pedig olyan mozikban láthattuk őt, mint a Hal neve: Wanda, a Két tűz között, a Fészkes fenevadak, vagy a Nem férek a bőrödbe, illetve az Anything But Love tévészéria. Jamie Lee ezen kívül azonban sikeres gyermekkönyvek szerzője is, és ismert humanitárius és jószolgálati tevékenységéről is. No meg aktív Street Fighter játékos.

Utóbbiról egy januári interjúban beszélt idei filmje, a Spare Parts kapcsán, amiben megemlítette, hogy miután fia, Thomas nagy szerelmese a videojátékoknak, ő is felvette a kesztyűt, sőt azt is megígérte, hogy érettségi ajándék gyanánt elviszi őt az EVO 2015-re. Nos, így is történt, ám miután nyilván nem akarta, hogy mindenki körülötte nyüzsögjön, álruhát öltött – és nemcsak ő, az egész családja. Férje, a szintén művészember Christopher Guest (Nem kutya, A turné, Family Tree) a Tekken-széria Doctor Bosconovitcha köpenyébe bújt, mellette ott a két gyerek, Annie és Thomas, mint Makoto és Dee-Jay, no és a maszkos Vega, aki nem más, mint maga Jamie Lee. Tapsvihar!

Jamie Lee Curtis: Street Figther Vega