• Sokan lopják a The Witnesst
  • Mégis jól fogy a játék
  • Több bevételt hozott egy hét alatt, mint a Braid egy év alatt

Jonathan Blow a hétvégén panaszolta el Twitteren, hogy a régóta készülő második játékát nagyon sokan lopják el, és attól tart, hogy ha így folytatódik, akkor nem lesz a csapatával lehetősége arra, hogy egy újabb programot készítsen, most azonban örömmel kürtölte világgá, hogy nagyon jól fogy a program. A tervező tegnap jelezte, hogy -- a pontos adatok kiteregetése nélkül -- a The Witness jó úton jár annak az irányába, hogy egyetlen hét alatt jobban teljesítsen, mint a Braid a megjelenésének első évében. 

Blow egy későbbi üzenetében pontosított, és felfedte, mit ért azon, hogy jobban teljesít a The Witness: a játék nem a példányszám, hanem a bevétel terén volt jobb, mint a Braid egy év alatt, bár, az eladások számában is előnye van, ha csak az első hetet nézzük. Ez egyáltalán nem meglepő, a szigeti rejtvényfejtés ugyanis 40 dollárba (37 euróba) kerül, míg a Braid 20 dolláros áron jelent meg, amit később 15 dollárra csökkentett a fejlesztő.

Blow elmondta azt is, hogy így már lehetséges az, hogy a következő játékukat hasonló mennyiségű pénzből tudják elkészíteni, sőt, még az is lehet, hogy nagyobb költségvetéssel vághatnak neki, annak, ami következőnek készül. A The Witness közel nyolc év után került boltokba, a munkálatok pedig nagyjából 5 millió dollárba kerültek -- ennek egy részét, a felvett kölcsönt, már vissza is tudták fizetni.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!