A menedzser játékok rajongói az utóbbi években nem voltak igazán elkényeztetve, hiszen a sportmenedzser-programokon kívül nem igazán jelent meg más. Bezzeg az 1990-es évek végén, a 2000-es évek elején ilyen gondok nem voltak, hiszen volt itt Theme Hospital, Restaurant Empire, Pizza Syndicate, Airport Tycoon, Rollercoaster Tycoon, Industry Giant és még folytathatnám a sort napestig.

Ebben az ürességben jelent meg tavaly a Cook, Serve, Delicious! című játék, mely szó szerint robbantott: visszahozta a köztudatba a műfajt, nagyon igényes tálalásban, hihetetlen mennyiségű tartalommal szórakoztatva a tycoon stílus rajongóit. Wilson az online exkluzív tesztjében azt írta, hogy „a Cook, Serve, Delicious! mindig tartogat meglepetést, valami elérendő célt, legyen az egy új vagy továbbfejlesztett recept, az éttelem színvonalát növelő berendezés, vagy hatalmas pénzkereseti lehetőséget nyújtó extra események és kihívások teljesítése. Percek alatt bele lehet rázódni, megunni és letenni pedig szinte lehetetlen -- bárcsak minden szimulátor ilyen lenne!”

A játékot ráadásul imádják a vásárlók, hiszen 1201 értékelésből mindössze ötven ad negatív véleményt. Emiatt nem csoda, hogy a fejlesztő Vertigo Games óriási frissítést jelentett be, melynek neve: Battle Kitchen Edition!. Ebben a frissítésben mind az egyjátékos mód bővülni fog, és először a játék történetében megjelenik a helyi multi lehetősége is. Ez azonban a fő kampánymódtól el lesz választva, az új Mode Select képernyőn lehet kiválasztani.

Az egyik új játékmód a Weekly Challenges, vagyis heti kihívások nevet viseli; ezek nem véletlenszerűen generált események lesznek, hanem a fejlesztő által létrehozott tartalmak, melyekben a steames játékosok egymás ellen mérkőznek meg. A heti kihívások lényege: adott öt étel, és egy kártya, mely bármi lehet -- egy recept, amit már egyszer megcsináltál, vagy egy teljesen új étel. Ezekből a kártyákból rengeteg lesz, és minden kihívásnak lesznek előre beállított receptjei, hogy a játék mindig tökéletes legyen.

A helyi multiplayerben maximum négyen vehetnek részt (52 karakter közül lehet választani), melyben egymás ellen vagy éppen egymás mellett játszhatnak a szakácspalánták -- és igazán nehéz lesz. Az egyik multis módban például az első játékosnak 15 másodperce lesz arra, hogy elkezdje elkészíteni az ételt, majd amint ez az idő lejár, kizárásra kerül. További öt másodpercet kap, hogy átadja a stafétát a második játékosnak, akinek feladata lesz befejezni az ételt, de ez sokkal nehezebben valósítható meg, mint ahogy hangzik. Például egy finom, szaftos steak esetében a második játékos nem fogja látni, hogy milyen hozzávalókat készített elő az első játékos, így a megfelelő kommunikáció elengedhetetlen lesz a szakácsok között. Amint lejár a második játékos ideje, a harmadiknak kell a feladatot teljesítenie, de csak akkor, ha az előzőnek nem sikerült, és így tovább...

Ez csak egy mód, de a legizgalmasabb. A kínálatban szerepel még a Tag Team Strikes, a Tag Team Endurance és a Versus Mode is. Lesz Tournament, vagyis Bajnokság, sőt a Cook, Serve, Delicious! belép ezzel a frissítéssel az eSport területére is: a Tag Team módokban lesznek eSport jellegű kihívások, saját eredménytáblákkal, melyeken mindenki követheti a sikereit és esetleges kudarcait. 

Végül pedig a kooperatív kampánymód érdemel figyelmet: ebben egyszerre ketten játszhatnak, de nincs szükség új játék indítására, bármikor be lehet csatlakozni egy baráthoz. A két játékos közül egy alakítja a szakácsot, a másik pedig a főpincért. A főpincér veszi fel a rendeléseket, szervírozza az ételt, míg a szakácsnak el kell azt készítenie. A séfnek nincs ráhatása arra, hogy a pincér milyen rendeléseket vesz fel, egymás munkájába nem szólhatnak bele, de helyet cserélhetnek, ha mindketten megnyomják a kontroller/billentyűzet megfelelő gombját.

Szerencsére az új frissítésbe a közösség által kért kívánságok is bekerültek: így lesz új statisztikai menü, gyakorlóreceptek, új kontrollerkezelés, és több és több, és még több minden… És hogy mindezt mennyiért? Teljesen ingyenesen! A frissítés november elején érkezik, így mindenkinek érdemes visszanéznie az éttermébe, és a vendégeket kiszolgálnia, mert bizony jönni fognak!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!