• Egy kamu sajtóbejelentés szerint jön a GTA: San Andreas 2
  • A nem létező játék önálló életre kelt Twitteren és Facebookon
  • 42.000-en osztották meg egyetlen délután alatt
  • Persze egy szó sem igaz az egészből
  • Kár

Á, az internet! Minden nap meglep valamivel. Nem, ezúttal nem egy újabb macskás mém vagy politikusi balhé járta körbe a világhálót (bár utóbbiból óránként van új sajnos), hanem egy kamu sajtóanyag, ami a GTA: San Andreas 2 bejelentéséről szól. A meglehetősen profin összeírt szöveg szerint a játék jövőre jön ki, C.J. pedig visszatér, igaz, kicsit megöregedve, 1999-ben.

Maga a fake bejelentés nem olyan nagy ügy, rengeteg ilyet láttunk már, önmagában nem volna hírértéke sem a dolognak.

Ami izgalmassá teszi ezt a történetet, az a közösségi média: a rajongók körében vírusként terjedt el a San Andreas 2 híre, olyan gyorsan és szabadon, hogy jelenleg a Twitter trendjei között szerepel, és folyamatosan jönnek a vele kapcsolatos posztok. Nem azért persze, mert olyan sokan elhiszik a dolgot, sokkal inkább a Rockstar Games figyelmét szeretnék felkelteni, elvégre a San Andreas minden idők talán legkedveltebb GTA-játéka.

A közösségi média egyébként komoly fegyver, és nemcsak a játékvilágban: ha már szóba jött a politika, jó példa a Twitter és a Facebook erejére az arab tavaszként elhíresült közel-keleti forradalomsorozat, vagy épp a tavaly téli ukrajnai demonstrációk.

San Andreas 2