Készül a SoulCalibur V, jelentette be a Namco Bandai. A játék sztorija 17 évvel a IV után játszódik, Siegfried befejezését veszi alapul, és egy fiatal férfi, Patroklos, Sophitia fia körül forog. Érdekesség, hogy a most 39 esztendős Siegfried már nem birtokolja a Soul kardot, hogy miért nem, nyilván a játékból derül ki.

Jön a SoulCalibur V!

A játékmenet sok változáson esik át. Először is nem lesznek kétkezes kardok, csak rövidebb egykezesek. Az online meccsek alatt nem lesz váltás, és a harcstílus is könnyedebb, tanulhatóbb lesz. A fejlesztők szerint lehetséges, hogy pár keményvonalas rajongónak ez eleinte nem fog tetszeni, de összességében jobb lesz tőle a játékélmény, és ezt mindenki belátja majd. Arról nem is beszélve, hogy a sorozat hagyományait maximálisan tiszteletben tartják a derék japánok, azaz ez ugyanannyira SC lesz, mint a korábbi négy epizód volt.

A megjelenést 2012-re lőtte be a Namco, és minden egyéb részletet (tehát képeket, gameplayt, ilyesmit) az E3-on kíván a közönség elé tárni. Reméljük, legalább olyan jó játékot kapunk, mint a Super StreetFighter IV és a Mortal Kombat voltak.