Az Age of Empires 2: Age of Kings nem mai darab, és az Age of Empires 2 HD című, magas felbontású kiadás sem nevezhető épp minőségi frissítésnek. Ugyanakkor szerencsére a Steam modder-közössége nem hagyta annyiban a gyenge újrakiadást, és jobbnál jobb kiegészítőket gyártottak a programhoz, melyek közül a The Forgotten Empires most elérte a hivatalos kiegészítő nemes státuszát.

Na jó, az igazsághoz hozzátartozik, hogy az eredeti mod 2009 óta létezik, de annyi baj legyen. Sokkal fontosabb, hogy az öt új néppel és megannyi remek fejlesztéssel operáló expanzió az Age of Empires 2 HD-hoz hivatalos kiegészítőnek fog számítani, ami hatalmas ugrás egy olyan apró rajongói csapatnak, mint a modot készítő Skybox Labs. A kötelező tartalmi extrákon túl a készítők a sokat szidott és pofátlan csalásairól híres MI-be is belenyúltak, és persze új kampányokat is hegesztettek, melyek egyébként köröket vernek az eredeti játék álmosító küldetéseire.

Külön érdekesség, hogy az indiai, az itáliai, a szláv és az inka civilizációkon túl végre a magyarok (!) is helyet kapnak az Age of Empires 2 HD-ben, elszeparálva minket az egyébként sem túl korhűen ábrázolt hunoktól. Az egyik kampány pedig nem másról szól, mint Vlad Tepes fejedelemről, közismertebb neévn Drakuláról -- na, várjátok már? Megjelenés ősszel várható.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!