Azt már egy ideje tudjuk, hogy Kodzsima Hideo két játékon és egy új grafikusmotoron dolgozik. Az egyik játék a Project OGRE kódnevű alkotás, a másik a Metal Gears Solid 5, a motor pedig a FOX Engine.

A fejlesztő roppant titkolózó a játékaival kapcsolatban, az OGRE-ről például csak annyit tudtunk meg a bejelentését követő közel egy évben, hogy egy nyílt világú, felfedezésre összpontosító programról van szó, az MGS 5-öt pedig csak nagyon vonakodva volt hajlandó bejelenteni, így erről sem tudunk sok információt, csupán annyit, hogy Snake, és vele együtt a klasszikus lopakodós játékmenet visszatér.

Természetesen az, hogy mi, mint játékosok nem láttuk még a játékot, nem jelenti azt, hogy senki sem kapott még ízelítőt a mester következő munkájából. A Comic-Conon egy meghívásos rendezvényt tartottak, ahol -- Cliff Bleszinski beszámolója szerint -- valami őrületes új dolgot mutattak a közönségnek. Hogy mi volt ez az újdonság, az valószínűleg egy jó darabig még nem fog kiderülni, de ha az alábbi képek valódiak, akkor köze van a Metal Gear Solid 5-höz.

A képek alapján a Project OGRE és a Metal Gear Solid 5 valamilyen módon összefonódik, hiszen eltűnt a Tactical Espionage Action jelmondat a játék címe fölül, s helyére az Open Ground Reconnaissance Endeavors (OGRE) került. Nem teljességgel kizárt, hogy a Project OGRE és a Metal Gear Solid 5 egy és ugyanaz a játék, de ez még megválaszolatlan kérdés, ahogy az is, hogy mi az a Diamond Dogs.

Képek a Metal Gears Solid 5-ről

A Konami egyébként a reggeli órákban még úgy reagált a képekre, hogy ők is imádják a spekulációkat, majd később egy az egyben tagadták, hogy bemutatták volna az MGS 5-öt.