A szuperhősök moziszezonja már márciusban elkezdődik, de még nem a Marvel-univerzum nagyjai csapnak össze és nem is az X-Men veszi fel a harcot Apokalipszissel, hanem a DC két előkelősége, Batman és Superman esik egymásnak (kritikánkat itt olvashatod), ez pedig tökéletes alkalmat adott arra, hogy a képregényes játékokról beszéljek, arra az esetre, ha valakinek az Igazság hajnala meghozta volna a kedvét szuperhősök irányítására. Álljon hát itt a legjobb képregényes játékok Top 5-ös listája, mint mindig, most is, szigorúan szubjektív módon!

5. Injustice: Gods Among Us 

A NetherRealm Studios neve ismerős lehet mindenkinek, aki szeretik a verekedős játékokat, hiszen nekik köszönhetjük azt, hogy a Mortal Kombat sorozat visszatért, de nem csak ezért lehetünk hálásak Ed Boon gárdájának, hanem azért is, mert évtizedes játszótéri viták végére tettek pontot azzal, hogy a DC legnagyobb hőseit és gonoszait egymásnak eresztették.

A 2011-es Mortal Kombat kiindulási pontként szolgált, amit aztán egyéni képességekkel, új mechanizmusokkal és látványos pályaváltásokkal spékeltek meg, kuriózum pedig, hogy verekedős játékhoz mérten kifejezetten izgalmas a történet, amiben a bajtársak is egymás torkának esnek.

OLVASD EL A TESZTÜNKET!

4. Ultimate Spider-Man

Pókembernek elég mostoha sors jutott a videojátékok terén, ugyanis meglehetősen kevés olyan programot köszönthettünk, ami élvezetes formában tudta volna átültetni a falon mászó kalandjait és képességeit -- egy címet azonban kellemes emlékek övezik, és ez nem más, mint az Ultimate Spider-Man.

A Treyarch neve ma már szinonimaként cseng a Call of Dutyval, ám évekkel korában még sokkal változatosabb volt kaliforniai stúdió felhozatala. Az ő nevükhöz fűződik a konzolon nagyon jól sikerült Spider-Man 2, és annak szellemi folytatása is, ami a képregény univerzum Ultimate vonulatát ültette át, és sikeresen maradt hű a karakterhez, miközben egy nyitott, szabadon bejárható várost és annak rengeteg, kisebb-nagyobb problémáját zúdította a nyakunkba. És azt mondtam már, hogy mindezt maximálisan képregényes stílusban tette?

OLVASD EL A TESZTÜNKET!

3. LEGO Marvel Super Heroes

A Traveller's Tales 2007 óta éves rendszerességgel szállítja a LEGO videojátékait, az évek során pedig sikeresen adaptálták a legnépszerűbb karaktereket. A Star Wars-szal törtek be, de Batmant, a Karib-tenger kalózait és Indiana Jonest is a kezelésbe vették -- persze, a legértékesebb szerzeményük a Marvel jogok, amire alapozva idén már a második játékukat adták ki, de igazi siker annak elődje volt.

A 2013-ban kiadott Lego Marvel Super Heroest sokan a cég legjobb játékaként tartják számon, és nem véletlenül, a brit csapat ugyanis itt fejlesztette tökélyre mindazokat az elemeket, amiket az előző években mutattak be. Nyitott világ? Pipa! Változatos karakterek és pályák? Pipa! Aranyos történet, tele poénokkal? Pipa! Jóformán mindent megkapnak a LEGO és Marvel rajongók, egyetlen könnyed csomagolásban.

OLVASD EL A TESZTÜNKET!

2. The Wolf Among Us

A Telltale Games az egész karrierjét arra építette fel, hogy ismert licencekből interaktív történeteket készítsen, 2013-ban azonban egy olyan névhez nyúltak, ami a képregény rajongókon kívül a szélesebb közönség nem igazán ismert, hiszen sokan az ötrészes The Wolf Among Us-on keresztül ismerkedtek meg a Fables füzetekkel, amik egy érdekes oldalát nyitották fel a jól ismert mesehősöknek.

A Fables és ezen keresztül a The Wolf Among Us nem a tipikus képregényes alkotás. Noha vannak szuperképességet és hihetetlen elemek, ezeket egy sötét, noire körítésben kapjuk meg, olyan figuráktól, akikkel legutóbb gyerekkorunkban, az esti mesékben találkozhattunk, ezzel olyan ízt adva a történetnek, amit máshol nem igazán tapasztalhattunk meg.

OLVASD EL A TESZTÜNKET!

1. Batman: Arkham Asylum

Valahogy így kell képregényből videojátékot készíteni! A Rocksteady Studios relatív ismeretlenségből világhíres névvé emelkedett azzal, hogy mesterien adaptálták a Sötét Lovag kalandjait a múlt közepes vagy egyenesen gyenge próbálkozásai után (összeállításunkat itt találod), és ezért minden dicséretet megérdemelnek -- azért jótékony tekintsünk most el a legutóbbi felvonás ballépéseitől.

Az Arkham Asylumban jóformán minden megvan, amit egy Batman rajongó kérhet, hiszen a harc mellett ugyanolyan mértékben képviseli magát a lopakodás, és még a nyomozásnak is jutott hely, mindeközben pedig a fejlesztők merítettek egy nagyot a több mint 70-es Batman legendáriumból ismerős arcokat és eseményeket villantva fel. Mindezt egy izgalmas történetbe csomagolták, ami nem ereszt az utolsó pillanatig.

OLVASD EL A TESZTÜNKET!

Ez az én listám, de biztos vagyok abban, hogy te egészen más címeket válogattál volna. Szóval, most rajtatok a sor, mondjátok meg, hogy szerintetek, melyik a legjobb videojáték, ami képregény alapján készült!