A Dragon Age 2 óta nem mindenkinek a szíve csücske a sorozat, a fejlesztők pedig a Mass Effect 3 fináléja után korbácsolt viharok miatt estek ki a kedvencek listájáról, így nem épp barátságos hangulatban készül a Dragon Age Inquisition. Ráadásul az EA szerint a siker érdekében a piac többi szereplőjét is figyelembe kell venni, s így már nem olyan biztos, hogy 2014 őszén a boltokba kerülhet a folytatás.

A jelenlegi helyzet szerint a csapat szeretné jövő ősszel kiadni a játékot, s ha nem jön valami közbe, akkor ez így is lesz, ám mindig jelen van az a fránya „ha”, ami ebben az esetben a kiadó egyéb termékeiként manifesztálódik. Blake Jorgensen a befektetőknek adott beszédében jelezte, hogy „ha a Battlefield olyan sikeres lesz, mint amilyennek gondolják, akkor jövőre egy kemény pozícióba kerülnek.” Jorgensen ugyanakkor leszögezte, hogy a mostani kilátások szerint jövőre egy UFC, egy Sims és valószínűleg egy Dragon Age Inquisition is megjelenik, de a szavaiból érezni lehet, hogy nem 100 százalékos még az ütemterv.

Természetesen az, hogy késhet a játék, benne van a pakliban, főleg ilyen távoli premier esetén, s valószínűleg Jorgensen is erre akart finoman utalni, bár egy szerencsétlen példát hozott fel, hiszen a Battlefield- és a Dragon Age-sorozat az eltérő stílusuk miatt egészen szűk metszetet alkotnak a játékos tekintetében ahhoz, hogy veszélyeztessék egymás eladásait.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!