Elvileg ez év novemberében jelent volna meg a Silent Hill: Downpour, a Konami azonban bejelentette, hogy a játék 2012 első negyedévére csúszik. Ez azt jelenti, hogy januártól márciusig akármikor kiadhatják, pontosítás még nincs. Ahogy indoklás se, szóval minden bizonnyal üzleti érdekek miatt tolják el a programot.



A Silent Hill: Downpour sokáig nem tűnt valami meggyőző játéknak, a legutóbbi trailer viszont kellően jól sikerült (fent), így sok rajongó kezdett érdeklődni a csehek alkotása iránt. A sztori szerint egy szökött fegyencet irányítunk, aki kisebb viszontagságok árán Silent Hillben lyukad ki. A városban, ami nem jutalmazza a látogatók sötét titkait, antihősünk lelkiismerete pedig minden, csak nem tiszta.

Hivatalosan tehát 2012 lett a dologból. Reméljük, hogy nem azért, mert a Konami aggódik a Downpour minősége miatt -- jó lenne végre egy igazán sikeres Silent Hillt látni a nem túl érdekes Homecoming után (a kizárólag Wii-re, PS2-re és PSP-re kijött zseniális Shattered Memoriest most ne számítsuk ide).