Habár a Killzone 3 hivatalos bejelentése még nem történt meg, a GamePro magazin legfrissebb számában már a Helghast visszatérése a központi téma. A lap információi alapján pedig úgy néz ki, lesz mitől tartania a konkurenciának.

KillZone 3

A történetről egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy az előző rész eseményei után a Helghast dühösebb mint valaha, így egy nagyobb méretű haderőt mozgósítanak, mely az emberiséget harcmodorváltásra kényszeríti. A csapataink a gerillataktikát használják majd (valahogy úgy, mint a Becstelen Brigantykban Brad Pitt és bandája), melynek köszönhetően előtérbe kerül a közelharc. A fejlesztők látványos és brutális kivégzéseket ígérnek, arról azonban szó sincs, hogy a gigantikus csatákról le kellene mondanunk.

A folytatásban többnyire havas helyszíneken egy fürge, könnyen irányítható jetpackkel a hátunkon, és újfajta fegyverekkel -- köztük az egyszerre több rakéta kilövésére alkalmas The Wasppal -- a kezünkben vesszük majd fel harcot az ellenséggel, mindezt ráadásul 3D-ben élvezhetjük, már persze csak akkor, ha rendelkezünk egy 3D-s tévével és az ahhoz tartozó szemüveggel, ha viszont ilyenünk nincs, marad a hagyományos látvány.

Az egyelőre megjelenési dátum nélküli Killzone 3-ról bővebb információk az E3 idején várhatóak.