• Két új játékon dolgozik a WB Games Montreal, a Batman: Arkham Origins fejlesztőcsapata
  • Mind a két program a DC Comics képregényekre alapoz
  • Esélyes, hogy egy Suicide Squad játék készül, erre ugyanis volt utalás az Arkham Originsben
  • Ajánlott olvasmány: Batman: Arkham Origins - Single Player teszt

Nem titok az, hogy a Warner Bros. rendszeresen szeretne képregényadaptációkkal jelentkezni -- ezt már 2011-ben, a Batman: Arkham City sikerei után elmondták, a tervet pedig foganatosították is, három további, a Sötét lovag kalandjait taglaló játékkal: 2013-ban jelent meg az Arkham Origins és az Arkham Origins Blackgate, idén pedig az Batman: Arkham Kinght, előbbi azonban közepes minőségéről "híres", utóbbi pedig inkább a botrányos PC-s premier miatt lett emlékezetes, mintsem maga a játék minősége kapcsán.

A Warner Bros. eddig Gotham védelmezőjére építette a képregényes felhozatalát, ami persze nem meglepő, hiszen egy közkedvelt, azonnal felismerhető karakterről beszélünk, ám most a cég a kínálat bővítésén dolgozik -- legalábbis nagyon úgy tűnik. A WB Games Montreal frissen kihelyezett álláshirdetéséből megtudtuk, hogy az Arkham Origins fejlesztői nem egy, hanem rögtön két játék fejlesztésén is dolgoznak, és mind a kettő a DC Comics tulajdonait dolgozza fel.

Azt nyilván még nem tudjuk, hogy mi készül, azonban logikus következtetéseket levonhatunk, miszerint:

  • Egyrészt, azért készülhet két játék egyszerre, mert most is az egyik asztali konzolokra fog megjelenni, a másik pedig hordozható gépekre, ahogy tette azt annak idején az Arkham Origins és az Arkham Origins Blackgate párosa, csak ezúttal mindezt házon belül végzik el.
  • Másik lehetőség, hogy két különálló program formálódik, amelyek egymáshoz képest jó nagy szünettel jelennek meg, és most csak egyszerre keresik a fejlesztőket.
  • Harmadrészt, egy Suicide Squad játék kisülhet ebből az egészből, hiszen az Arkham Origins végén, a stáblista után egy egyértelmű utalást kapunk erre, ráadásul pont jövőre jelenik meg a Suicide Squad film, ami aktuálissá tenné a játékadaptációt. 

Ne nézd meg a videó, ha nem akarod lelőni a Arkham Origins végét.

A Suicide Squad, vagy más néven, a Task Force X 1959-ben, a The Brave and the Bold sorozat 25-ik számában tűnt fel, mint az elítélt szuperbűnözőkből álló alakulat, amely Amanda Waller irányítása alatt titkos, hivatalosan nem is létező és nagy kockázatú megbízásokat teljesít. A jövőre esedékes filmben (balról jobbra) Slipknot, Captain Boomerang, Enchantress, Katana, Rick Flagg, Harley Quinn, Deadshot, Killer Croc és El Diablo alkotja a csapatot, illetve feltűnik a Joker is (ő nem a Suicide Squad tagja, sosem volt az), akit ezúttal Jared Leto alakít.

suicide-squad.jpg