Zárolták a KickassTorrents doménjait, a feltételezett tulajdonost, egy Artem Vaulin nevű, 30 éves ukrán férfit pedig elfogták Lengyelországban, adta hírül a TorrentFreak. Az oldal információi szerint Vaulin letartóztatásával egy időben zárolták a bankszámláit és lelőtték az összes hozzá kapcsolódó oldalt, így a KickassTorrents, amely mindezidáig a legnagyobb forgalmat generáló torrentoldal volt, világszerte elérhetetlenné tették – jó eséllyel örökre.

KickassTorrents

Vaulin évente 16 millió dollárt, átszámítva több mint 4,5 milliárd forintot keresett a KickassTorrentsszel. Ezt az összeget jórészt hirdetésekből szedte össze, ezek vezettek a lebukásához is: kormányügynökök vásároltak reklámot az oldalon, az átutaláskor pedig a bankszámlaadatok alapján megtudták, kihez vándorol a pénz. Ezt követően már csak órák kérdése volt, mikor töri rá Vaulinra az ajtót a lengyel kommandó. A férfi előzetes letartóztatásba került, kiadatását már kérték az amerikai szervek.

A KickassTorrents forgalmas és mérete még a The Pirate Bayt is meghaladta, az oldal ráadásul gyakran változtatott domént, hogy nehezebben érhessék utol. Lelövésével óriásit rúgtak a kalózkodás oldalába a hivatalos szervek – ekkora kár a Denuvo bevezetése óta nem érte a warezvilágot.