A The Witcher 3: Wild Hunt a 2014-es év egyik legnagyobb dobása lesz, és azt hihetnénk, hogy egy ilyen volumenű projekten dolgozni megvalósult álom. Ugyanakkor most két főbb fejlesztő is elhagyta a fedélzetet, köztük a játékmenet tervezési irányát megszabó szakember, Maciej Szczesnik.

Szczesnik és kollégája, a szintén a játékmenettel foglalkozó csapatban produceri státuszt betöltő Marek Ziemak egy független stúdióhoz igazolt át, melynek neve 11 bit Studios, és mely egy meg nem nevezett játékon dolgozik éppen. A cég hivatalos névjegye szerint az a céljuk, hogy minden korosztály lefedjenek a termékeikkel, Szczesnik pedig, mint kiderült, teljesen szabad kezet fog kapni, azaz nemcsak a játékmenetet, de a komplett dizájnt ő alkothatja meg. Ziemak feladata még kérdéses, bár ha tippelnünk kellene, azt mondanánk, hogy Szczesnik jobbkezeként tevékenykedhet majd.

Hogy a két csapattag kilépése mennyire befolyásolja a The Witcher 3: Wild Hunt munkálatait? Valószínűleg semennyire, a játék ugyanis már túl van azon a fázison, ami kritikus lehetett volna.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!