• A The Banner Saga 2 fejlesztése zökkenőmentesen halad
  • Csak Alex Thomas kezdett új projektbe
  • A Killers and Thieves az XCOM-ra fog hasonlítani
  • Tolvajokat és orgyilkosokat kell majd benne menedzselnünk
  • A döntéseinknek komoly következményei lehetnek
  • A játék 2016-ban fog megjelenni PC-re

A The Banner Saga kreatív direktora, Alex Thomas úgy döntött, hogy a kollégáira hagyja a Banner Saga 2-t, és ő maga inkább elkezd dolgozni néhányszor már megakadt játékán, a nemrégiben Killers and Thievesre keresztelt stratégiai játékon.

Az egyszemélyes kampányra kihegyezett, PC-re készülő program a hivatalos honlap leírása szerint az XCOM-sorozatraa fog hasonlítani, csak UFO-k és szuper kommandósok helyett tolvajokkal és orgyilkosokkal játszhatunk. A színhely egy korrupt, régi város lesz, itt állíthatjuk fel bázisunkat, ahonnét aztán menedzselhetjük kedves kis tolvajcéhünket. Vagyis egyaránt gondot kell majd fordítanunk magára a bázisra, és akcióba küldött embereinkre.

Persze embereink nem lesznek instant Garretek vagy Eziók. Kezdetben csak egyszerű csirkefogókkal és bajkeverőkkel rendelkezünk, belőlük kell mesterbetörőket faragni, vagy éppen jól képzett orgyilkosokat, egyedi képességekkel, kinézettel. Embereinket a városban valós időben kontrolálhatjuk majd, így csak rajtunk múlik, mennyi zsákmánnyal térnek haza. Ám a bűnözés nem kockázatmentes, ha lebuknak, börtönbe kerülhetnek vagy meg is halhatnak – mivel az utóbbi eléggé végleges állapot, az elhullottak helyére kezdőket kell felvennünk, meggyengítve csapatunkat.

A döntéseinknek tehát komoly következményei lesznek, hiszen a kockázatvállalástól függ, mennyi hasznot hajtunk be. Márpedig a pénzre szükségünk lesz, ugyanis az embereinket fizetni kell, és ha nincs fizu, bizony ki fognak lépni a céhünkből. Tehát oda kell figyelni, mennyit vállalunk, mire költjük a pénzt. Akárcsak a már említett XCOM-ban.

A Killers and Thieves elvileg 2016-ban fog megjelenni. A The Banner Saga 2-ért sem kell aggódni, Thomas mindenkit megnyugtat, hogy kollégái továbbra is azzal foglalkoznak.

killers-and-thieves.jpg