Rossz hírt közölt a Turn10 az autós játékok rajongóival: az eddigi hagyományoktól eltérően nem lesznek Porschék a Forza Motorsport 4-ben. Az ok abban áll, hogy a Porsche játékjogait az EA birtokolja, mely cég minden Forza alkalmával licencszerződést kötött a Turn10-nel. A fejlesztők most is bíztak benne, hogy a kanadai óriáscég rendelkezésükre bocsátja a jogokat, de ez nem így lett, az EA egyszerűen megtagadta a szerződéskötést.  Dan Greenwalt, a fejlesztők vezetője így kommentálta az esetet:

"Az elmúlt 18 hónap alatt többször is kértük őket, hogy gondolják meg magukat, illetve más nagy cégeket is megkértünk, hogy vegyék rá az EA-t az együttműködésre. Sajnos azonban nem győztük meg őket. (...) Megértjük, hogy az EA egy cég, s mint ilyen, teljesítenie kell, de nekünk is vannak exkluzív jogaink, mint mondjuk a Ferrari, és mégsem zártuk el őket soha senkitől."

Hivatalos indoklás nincs, de esélyes, hogy az EA így szeretné gyengíteni az autós konkurenciát, lévén a Shift 2-vel nem sikerült akkora sikert elérni, mint várták. Ugyan a Forza 4-ben közel nyolcvan gyártó képviselteti magát, a Porsche hiánya komoly fejfájást okoz a Microsoftnak. A Turn10 mindenesetre bízik benne, hogy később sikerül megállapodni és ha máshogy nem is, hát DLC formájában pótolják a márkát.