• Még mindig készül a Kingdom Come: Deliverance
  • A játék 2015 decemberében jelenhet meg
  • Három epizódot kapunk majd
  • A teljes végigjátszás 60-70 óra lesz

Nagyon rég volt alkalmunk hírt adni a Kingdome Come: Deliverance-ről, a játék ugyanis mindenféle komolyabb hírverés nélkül fejlődik a cseh Warhorse Studios berkeiben. Még tavaly írtam róla egy nagyobb előzetest a PC Guru magazinban, így akit érdekel, mi is ez a játék, az lapozza fel a 2014/05-ös számot! Itt most legyen elég annyi, hogy egy történelmileg fájdalmasan hiteles alkotásról van szó, ami a Cseh Királyság, azaz akkortájt még Bohémia 14. és 15. századot tépázó trónviszályait dolgozza fel egy bosszúszomjas kovácsfiú, Henry szemszögéből.

A játékról most az OnlyPS közölt egy exkluzív előzetest, amiben pár új infó is napvilágra került. Az egyik a Kingdom Come: Deliverance megjelenése: a csapat 2015 decemberét lőtte be potenciális dátumnak, igaz, fenntartják a késés lehetőségét, mert mint mondják, az ambiciózus munka nem készülhet el úgy, ha nem adnak bele apait-anyait. A program egyébként három epizódra bontva fog megjelenni, amik egyenként is játszhatók és megvásárolhatók, együttesen pedig 60-70 órába telik majd legyűrni őket. Ez idő alatt a fejlesztők szerint akkurátus képet kapunk arról, miért nem volt mindegy egy középkori kisembernek, hogy pontosan melyik király uralkodik a feje felett. Lesz továbbá várostrom, sok harc, lovaglás, kereskedelem, kidolgozott fejlődés, impresszív MI, és még sorolhatnánk.

A csapat persze itt-ott kénytelen volt változtatni a 14. századi viszonyokon, hogy a modern játékosok is jól tudják érezni magukat az újrateremtett Bohemiában. Például az ajtók sokkal nagyobbak, mint régen voltak, különben Henrynek mindig le kéne hajolnia, ha belép valahová -- ez annak idején egy biztonsági intézkedés volt egyébként, hisz görnyedve nem tudsz berontani valahová karddal és pajzzsal. Továbbá Bohémia sem lesz olyan nagy, mint eredetileg volt: a srácok „csak” egy 12 négyzetkilométeres területet alkottak meg, igaz, azt perverz részletességgel.

A játék egyébként tavaly októberben kapott egy letölthető technológiai alfa demót, csak hogy a támogatók és elővásárlók tudják, mire számíthatnak. Ha érdekel az egyelőre tartalom nélküli, de igen látványos kipróbálható változat, akkor irány a játék hivatalos weboldala!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!