A 2011-ben megjelent Darkspore nem lett nagy siker se kritikailag, se anyagilag, de a játékosok azért elütötték vele az időt, már ha a DRM engedte őket érvényesülni. Az ugyanis rengeteg problémát okozott már a kezdet kezdetén is.

Eleve visszás hatást keltett, hogy még az egyjátékos módhoz is folyamatos internetkapcsolatra volt szükség, viszont az EA szerverei nem mindig voltak elérhetők. Az ilyen esetekben a játék használhatatlan lett, és megjelent a mára híressé vált Error Code: 73003 hibajelzés. A hivatalos álláspont ez volt a hibával kapcsolatban: „Ez a hiba kijavíthatatlan. Az esély a helyrehozására nulla.”

Június elején aztán újabb bug ütötte fel a fejét, az Error Code: 3. Ez azt okozta, hogy nem lehetett a már kész hősöket szerkeszteni, illetve egyáltalán nem lehetett újakat létrehozni, így az új játékosok nem játszhattak, a régiek pedig kénytelenek voltak a már meglévő szörnyeikkel barangolni. Ugyan a Maxis egyik alkalmazottja egy fórumon elkotyogta, hogy ezt a hibát orvosolták, hivatalos közlemény nem jött róla.

A napokban pedig a Steamről is eltűnt a játék. Ha a keresőbe beírjuk a címet, ugyan még kidobja a programot, de rákattintva az adatlap helyett a Steam főoldalára kerülünk vissza. Az EA -- mely ezekben az időkben szeretne változtatni üzletpolitikáján -- egyelőre nem kommentálta a dolgot. Az Originen mindenesetre még megvásárolható a Darkspore.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Darkspore -- Megjelenés: 2011. április 28. (PC) -- Gépigény: CPU: 1 magos / 3000 MHz, RAM: 2048 MB, VGA: SM 2.0 / 256 MB, HDD: 10 GB