A Metal Gear Solid 5-ről (ami nem egy, hanem két játékot takar) egy ideje tudjuk, hogy elkészülhet PC-re, miután a konzolos változatok megjelentek, de eddig nem sokat hallottunk a személyi számítógépes változat állapotáról. Nos, bár szilárd tényekkel ezúttal sem szolgálhatunk, legalább a játékot alkotó Kodzsima Hideo kiállt értünk, PC-sekért.

"A PC az én igazi hátterem. Eredetileg PC-s játékok készítésével kezdtem az ipart. Már hosszú ideje nem kötelezem el magam egyetlen platform mellett sem, és noha most nem jelenthetek be egy PC-s MGS5-öt, olyasmiről van szó, amit igenis szívesen látnék." -- fogalmazott Kodzsima a Gamespotnak adott exkluzív interjújában. Egyszer régen már kimondta, hogy "megcsináljuk", de akkor is igyekezett szűkszavú maradni.

És hogy miért két játék a Metal Gear Solid 5? Lássuk csak: az adatlapunkon is szereplő Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain elvileg a teljes értékű MGS5, ami valamikor 2015-ben fog megjelenni. Ugyanakkor még idén tavasszal kapunk egy előzményjátékot, a rövid, de velős Metal Gear Solid 5: Ground Zeroest, ami segít elmagyarázni a kissé bonyolult történet alakulását.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!