Nemrég röppent fel a pletyka, miszerint az egyébként eladósorba került Warnert csak azért vásárolná fel a Disney, hogy a Marvel-jogok mellé végre a konkurens DC képregénybirodalom licenceit is birtokba vegye. Hogy az üzlet megköttetik-e, nem tudjuk, de az biztos, hogy míg a Disney irányítása alatt a Marvel csúcsra járatta a mozifilmeket, addig a DC és a Warner házasságától a Nolan-féle Batman-filmek óta csak egy igen megosztó Acélemberre futotta.

Akármi is legyen a DC sorsa, a kérdés mindig fennmarad: vajon a DC vagy a Marvel világa a jobb? Előbbit olyan ikonikus hősök védelmezik, mint az elpusztíthatatlan Superman, a világ legjobb detektívjeként számon tartott Batman, vagy épp a dögös amazon Wonder Woman. A Marvelt pedig az alkoholista, de hihetetlenül jó fej Vasember, a kék-fehér-piros pizsamában alvó Amerika Kapitány, a teljes X-Men csapat és Pókember fémjelzi, hogy a többi, filmekben is megörökített hősről már ne is beszéljünk. A döntés, ahogy mindig, most is a ti kezetekben van, ám még mielőtt megmondanátok a tutit a kommentek között, lássuk a két ellentétes fél erősségeit és gyengéit!

DC Comics

A DC Comics 1934-ben jött létre, legnépszerűbb hősei pedig a már fent is említett Batman és Superman. A DC képregények, filmek és játékok elengedhetetlen hozzávalója a sötét, már-már szürreális hangulat: a történések és a karakterek nem sokszor tűnnek életszerűnek, de az őket körülölelő, gonoszságban tapicskoló világ absztrakt tükreként mégis elfogadhatók, sőt, tökéletesen illeszkednek a környezetükbe. A DC történetei rendszerit borongós, komor hangulatú sztorik, kevés lelkizéssel és karakterisztikával, de éppen ezért számtalan interpretációt lehetővé tesznek, hiszen az írók és rajzolók csak nagy vonalakban követik a DC alapvetéseit. És ami kiemelten fontos a PC Guru szempontjából: a DC fantasztikus videojátékokért felelős, elég csak a Batman: Arkham szériára gondolni!

DC Comics

Marvel Comics

A Marvel Comics 1939-es alapítása óta igazi médiamogullá nőtte ki magát: képregényeit érzelmes szereplők, emberi jellemvonású hősök, sok belső vívódás és a sci-fi- és fantasyelemek érdekes egyvelege uralja, mindemellett pedig a Disney felvásárlása óta a Marvel a filmvásznon is hódít. A 2008-as Vasember óta minden évben blockbusterek egész sora hódítja meg a nézőket, akik több milliárd dollárt tömtek már a Marvel zsebébe. Ennek köszönhetően a piros logós cég több emberhez jut el, mint a DC, az olyan hősök pedig, mint Pókember vagy Thor, a nyereséges üzlet szinonimájává váltak. Ugyanakkor a Marvelt egyesek gyerekesnek érezhetik, mert a DC-től megszokott komorság annyira nem jellemző rá, illetve játékok terén sem szerepelnek jól az univerzum hősei, hacsak nem a LEGO veszi kezelésbe őket.

Marvel Comics

A DC és a Marvel harca egy 70 éves történet, a döntés tehát egyáltalán nem könnyű, mivel azonban győztes csak egy lehet, ezért rajtatok a sor, hogy a kommentek között megvitassátok, melyik stúdió a jobb és miért. Szavazás nincs, úgysem tenne igazságot, ezúttal csak a szavak erejére hagyatkozhattok. Hajrá!