A Kontra eddigi története során játékok, hardverek, eszmék, vélemények ütköztek össze, most viszont itt az ideje, hogy kicsit felfrissítsük a dolgot és eljátsszunk a gondolattal, mi történne, ha a játékvilág két ikonikus elmebeteg állata, Vaas és Trevor Philips összetűzésbe kerülne. A konszenzus most is rajtatok múlik, kezdetnek viszont ismerjük meg közelebbről a viadal szereplőit!

Vaas Montenegro – Far Cry 3

Vaas a Far Cry 3 karizmatikus gonosztevője, nem mellesleg sokak szerint egyike a valaha volt legjobb negatív karaktereknek, akik csak monitoron megfordultak. Vaas már azelőtt sztár lett, hogy a Far Cry 3 egyáltalán megjelent volna, ugyanis a programot leleplező 2011-es E3 videóban mutatta meg magát először. A trailer egy, a végleges játékban is szereplő jelenetet ábrázolt, mikor is Vaas a főszereplő Jasonnek magyarázza el, mit is jelent valójában őrültnek lenni. A monológ erőteljes, érdemes kattintani és szépen meghallgatni.

Vaas ereje azonban nem kizárólag a jól megírt dialógusokban keresendő. Sőt, minden ubisoftos szakinál és agytrösztnél többet tett a karakterhez annak megformálója, Michael Mando, aki saját bevallása szerint úgy vállalkozott a szerepre, hogy a meghallgatáson teljesen más előadást nyújtott, mint amilyet a Ubisoft elvárt. A kiadó munkatársai hazaküldték, de pár héttel később felhívták, mert az általa bemutatott figura annyira tetszett a vezetésnek, hogy kap egy kis szerepet a játékban. Ez a „kis szerep” végül odáig fajult, hogy Vaas lett a Far Cry 3 arca, egyszersmind legfontosabb karaktere.

Vaas Montenegro egyébként egy veszedelmes, drogfüggő szociopata, akit az égvilágon semmi sem érdekel saját magán kívül -- igaz, önnön életét sem tartja valami sokra. A játék helyszínéül szolgáló szigetvilág drogbárójának jobbkezeként korlátlan hatalmat gyakorol, élet és halál ura, akit csak még ellentmondásosabbá tesz a tény, hogy bár teljesen kiszámíthatatlan, mégis képes elvégezni a rá kiszabott feladatokat. Vaasért minden gonoszsága ellenére könnyű rajongani, ugyanis nemcsak erőszakos, de sötét humorral is rendelkezik, illetve irigylésre méltó tulajdonsága, hogy tényleg nem fél senkitől és semmitől.

Trevor Philips – GTA 5

Trevor Philips egy állat, igazi fékezhetetlen őrült, aki csak dühöng, dühöng és dühöng. Könnyű lenne őt is szociopatának bélyegezni, mert van benne egy adag az említett rendellenesség tünetegyütteséből: nem tartja sokra az életet, mindenki felett ítélkezik, kegyetlen, erőszakos, dührohamokkal küzd, és még azokat is konstans rettegésben tartja a környezetében, akik valamilyen úton-módon törődnek vele. Ráadásul akárcsak Vaas, Trevor is a kábítószerek rabja, folyamatosan speedezik, ami csak tovább rombolja amúgy sem stabil személyiségét. A GTA 5 története során egyetlen szereplő sem közelíti meg Trevor beteges bugyrait, a karaktert megformáló Steven Ogg pedig tökéletes munkát végez, szinte elhiszi az ember az amúgy békés színészről, hogy akár ölni is képes, ha felhúzzák.

Van azonban egy olyan tulajdonsága Trevornak, amivel Vaas nem igazán rendelkezik: a hűség. Trevor akkor is kitart a barátai mellett, amikor azok tudomást sem vesznek róla, sőt, a hozzá közel állók szeretteit is oltalmazza, akár az életét is képes feláldozni értük, hisz szerinte úgysem ér sokat a bőre. Természetesen ez egyben gyengesége is a karakternek, elvégre míg Vaast nehéz lenne zavarba hozni egy tússzal, addig Trevort ki lehetne hozni a sodrából -- igaz, egyáltalán nem biztos, hogy ez végül jól sülne el, mert a GTA 5 alatt sem igen hibázik a fickó, holott azért vannak meleg helyzetek a játékban.

Trevor Philips sokak szerint a legjobb GTA-karakter, aki valaha létezett, mert azon túl, hogy félelmetes figura, egyben összetett, komplex jellem is. Őszintesége, maró cinizmusa jellegzetes bájt kölcsönöz neki, azok a játékosok, akik képesek olvasni a sorok között, egy tragikus, rossz útra tévedt, de egyébként mélyen emberi szörnyeteget találnak Trevor kemény arcvonásai mögött. Ehhez persze rengeteget tesz hozzá, hogy a Houser-tesók zseniális forgatókönyvírók -- komolyan, szívesen látnánk a srácoktól egy filmet, vagy olvasnánk valamilyen regényt!

Ki nyer ma?

És akkor jöjjön a lényeg: a kommentek között fejtsétek ki, melyik karakter tökösebb, ki nyerne egy Vaas kontra Trevor összecsapást! Vajon a dzsungel törvényei szerint nevelkedett Vaas felülkerekedne a hillbilly Trevoron? Esetleg Philips darált húst csinálna a trópusi kiskirályból? A döntés rajtatok múlik, kezdődjön a kommentcsata! Ja és igen, szavazás is van, mehet a kattintgatás bőszen!

Kontra: Vaas vs. Trevor Philips
Ki nyerne egy összecsapást a Far Cry 3-as Vaas és a GTA 5-ös Trevor között? Szavazz és kommentelj most!
A szavazáshoz bejelentkezés szükséges!