• Idén nyáron elkészülnek a 2012-es Dear Esthernek az Xbox One-os és PS4-es átiratai
  • Dear Esther teszt

Úgy tűnik, hogy a The Chinese Room csapata mostanság a már megjelent játékainak más platformra való átültetésével foglalatoskodik, ugyanis a PS4-re készült Everybody’s Gone to the Rapture hamarosan debütálhat számítógépeken, míg a 2012-ben PC-ken befutott különleges kaland, a Dear Esther konzolokra látogat idén nyáron.

A stúdió ugyanis a kiadóként közreműködő Curve Digital csapatával együttműködve elkészíti az öt BAFTA-díjra jelölt alkotás Xbox One-on és PS4-en futó portjait, melyek a Director's Commentary játékmódot is tartalmazni fogják. A brightoni székhelyű csapat játékát sokan csak „sétaszimulátornak” csúfolták, hiszen abban tulajdonképpen semmilyen akcióval nem találkozunk, csupán egy szigeten barangolva kell végigkövetnünk a visszaemlékezések, felolvasott levelek darabkáiból kibomló szívfacsaró történetet.

Akit érdekelnek a nem hagyományos videojátékos megoldások, valamint a melankolikus, roppant igényesen tolmácsolt történetek azt bátran tehet egy próbát a Dear Estherrel konzolokon is, igaz, azt még nem árulta el a The Chinese Room, hogy pontosan mikor csaphatunk le az átiratokra.