2013-ban hallottunk először a Remedy új játékáról, a Quantum Breakről. Akkor még úgy szólt a fáma, hogy 2014-ben ez a játék egyike lesz az Xbox One nyitócímeinek, ám egyszer csak elhalasztották 2015-re a premiert. Mint azt bizonyára tudjátok, a múlt év folyamán sem került fel a boltok polcaira az idő manipulálását felkínáló játékprogram. Igen, 2015 áprilisában jött a hír, hogy a Quantum Breaket 2016-ra tolták.

Nos, úgy tűnik, idén április 5-én már valóban megkaphatjuk Xbox One-ra ezt a sok jóval kecsegtető játékot. Ezt már csak azért is kezdhetjük biztosra venni, mert a Remedy PR menedzsere, Thomas Puha Twitteren közölte le, hogy nagyon közel a program befejezése, s bár a csapat fáradt, erőt merítenek egymásból.


A Quantum Break azon túl, hogy időmanipulálással akar minket megnyerni, rendelkezik még egy igencsak egyedinek ígérkező elemmel: szoros kapcsolatban fog állni egy élőszereplős sorozattal. Tulajdonképpen a játékban meghozott döntéseink alapján nézhetjük majd meg az ahhoz kötődő sorozatepizódot, illetve a széria részeiben rálelhetünk olyan dolgokra, amik segíthetnek a játék folyamán.

Ennek köszönhetően a játékban és a sorozatban is feltűnik több ismert színész, úgymint Shawn Ashmore (X-men), Dominic Monaghan (Lost), Aidan Gillen (Trónok harca), Lance Reddick (A rejtély), Brooke Nevin (Piszkos csapat), Marshall Allman (True Blood - Inni és élni hagyni) és Jacqueline Pinol (Csajok háborúja). Ők természetesen a Quantum Breakben nem csak a hangjukat, de arcukat is adják a karaktereknek.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!