A kilencvenes évek hihetetlenül népszerű és mégis eredeti zenészét "éleszti fel" az Activision a Guitar Hero 5-ben. A játékban nemcsak a váratlanul, 27 éves korában elhunyt Cobain hangját hallhatjuk, hanem személyesen is megjelenik benne. Egyelőre csak annyit tudni, hogy akkor láthatjuk majd, amikor a játékos a két Nirvana dal egyikét, a Smells Like Teen Spiritet választja ki. Érdekes módon egyébként csak maga Cobain jelenik meg a színpadon ilyenkor, a Nirvana két másik tagja, Krist Novoselic és Dave Grohl az eddigi képek alapján nem.

Kurt Cobain a Guitar Hero 5-ben

A játék elvileg a mai naptól kapható a külföldi boltokban, nálunk egyelőre még pár napot várni kell rá. Olyan híres együttesek találhatóak benne, mint a Kings of Leon, The Rolling Stones, The White Stripes, Santana, Vampire Weekend, Tom Petty, Johnny Cash és Bob Dylan. Előadók terén apait-anyait beleadott tehát az Activision, kíváncsi vagyok azok véleményére, akik esetleg már megrendelték külföldről és megkapták a játékot.




]{iegészítés: A kiadó nemcsak a zenei anyagba feccölt bele sok pénzt, hanem a marketingbe is. Az alábbi reklámok közül az elsőben például a világ első számú playboya, Hugh Heffner látható egy rakás lengén öltözött nyuszi társaságában (ez a videó egyébként a tavaly novemberi, Heidi Klum-féle World Tour reklám "felmelegítése"), a másodikat csak erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk... (]{redenc)