A Riot Games egy hosszas blogbejegyzés formájában hozta a rajongók és a világ tudtára, hogy a kukába dobják a League of Legends háttértörténetét, vagyis a lore-t. A magyarázat erre az, hogy a meglévő keret nem hagyott elég teret arra, hogy a fejlesztők kreatív elméje kellőképpen ki tudjon bontakozni -- ami a játék karrierjének elején még kielégítő volt, az mostanra teherré vált, ami csak hátráltatja az új karakterek és egyebek bemutatását, mert valahogyan bele kellene szuszakolni ezeket egy olyan világba, ahol nincs logikus helyük.

Ez a problémát csak egyfajta módon lehet megoldani, s ez az, hogy egy új lore-t írnak, ezúttal már szem előtt tartva a jövőt, azt, hogy a növekedéssel együtt a lore is tágulni, bővülni tudjon, nem csak a történetvezetés terén nyújtva kellő teret, hanem az új játékelemek bemutatása esetén is. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy mindent, a kicsi és nagy eseményeket, sőt még a karakterek személyleírását is megreformálják.

Felmerül persze a kérdés, hogy érdekel-e bárkit is az alapvetően a multiplayer csatákról szóló League of Legends háttere. Neked például hiányozni fognak a mostanáig megismertek, vagy eddig se mozgattak meg az események?

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!