A Riot azzal magyarázza a változtatásait, hogy a válság őket is befolyásolja, és szeretnék közelebb hozni a régiók által fizetett árakat egymáshoz. Hogy is van ez? Az európaiak már jó ideje sokkal többet fizetnek, mint az amerikaiak, mivel egységes árak voltak eddig, és ugyanazért az RP-mennyiségért nem mindegy, hogy 10 dollárt vagy 10 eurót adsz ki.

A változásokat úgy vezetjük be a gyakorlatban, hogy a különböző árakon kapható RP mennyiségét csökkentjük (eddig például 10 euróért 1780 RP-t lehetett kapni, mostantól pedig 1575-öt lehet majd). A már megvásárolt Riot Pontokra ez a változás természetesen nincs hatással, csak a jövőbeni tranzakcióknál lép érvénybe a módosítás. A különféle tartalmak RP árai nem változnak.” -- áll a hivatalos bejelentésben.

„Leginkább két dologra gondolunk: rengeteg költségünk van amerikai dollárban (még Európában is), és a dollár jelenleg erősen áll a legtöbb európai pénznemmel szemben. Mindemellett itt Európában folyamatosan fektetünk be a League of Legends különböző területeibe, mint például az amszterdami adatközpont vagy az európai gerinchálózat, amelyek a kapcsolat stabilitását szolgálják.” -- válaszolták arra, hogy hogyan hat ki rájuk a világgazdasági környezet.

Ha jót akartok magatoknak, még március 20-a előtt vásároljatok RP-t, ha amúgy is terveztétek, és a megvásárolt RP feltöltőkártyákat is váltsátok be, ugyanis később már azokért is kevesebb pontot kaptok.