Közel 11 órája elérhetetlenek a GTA Online szerverei a PS4-es felhasználók számára. Bár sok játékos bizonyára egy vállrándítással tudomásul veszi a dolgot, és türelmesen megvárja, amíg a Rockstar szakemberei úrrá lesznek a problémán, azonban rengetegen háborognak a különböző közösségi oldalakon és fórumokon, ugyanis a GTA Online által kínált napi küldetéseket a Sony új masináján teljesítőknek akár egyhavi kemény munkája is kárba veszhet.

gtaonlinedown.jpg

A mostani leállás miatt ugyanis félő, hogy a Heist frissítéssel indult napi aktuális küldetéseket nem tudják teljesíteni, ezzel pedig megszakadhat a heti, rosszabb esetben pedig a havi szériájuk is, utóbbinak pedig már nem kicsi a tétje, hiszen 500 000 dollárnyi játékpénz, és 50 000 Rockstar Pont üti az azt teljesítők markát.

„Többen jelentették, hogy nem tudnak kapcsolódni a GTA Onlie szervereihez. Próbáljuk megtalálni a hiba okát, és bocsánatot kérünk miden ezzel kapcsolatos kellemetlenségért.” – áll a Rockstar hivatalos oldalán.

Ennél több információval azonban még nem szolgált a stúdió, így sem a hiba okát, sem a javítás várható befejezésének időpontját nem tudni, ahogyan azt sem, hogy a pórul járó játékosok kompenzálását miként képzeli el a Rockstar. Merthogy ők nem fogják beérni egy szimpla bocsánatkéréssel, az biztos.