Annak ellenére, hogy a tavaly kiadott Need for Speed: Rivals a kritikusok körében javarészt pozitív értékeléseket könyvelt el, a fejlesztést végző Ghost Gamest leépítés sújtotta, a következő projektjüket pedig jegelni kényszerültek -- legalábbis ezt állítják a Polygon névtelenséget kérő forrásai.

Az informátorok arról számoltak be, hogy a múlt hét elején a Ghost Games elküldte részmunkaidős tagjait, a következő, egyelőre még titkos Need for Speed fejlesztését pedig ideiglenesen leállították. Úgy tudjuk, hogy a vezetőség két opciót ajánlott fel a teljes munkaidőben dolgozó fejlesztőknek: vagy távoznak végkielégítéssel a zsebükben, vagy maradnak, de egy másik játékon, nem a Need for Speeden fognak dolgozni. A szóban forgó másik program egy rendőr tematikájú Battlefield a Visceral gondozásában, Havana kódnév alatt -- ez állítólag még idén a boltokba fog kerülni.

Az EA mindebből annyit erősített meg, hogy „konzultációs periódusba lépett néhány pozíció terén a Ghost Games csapata,” tehát tényleg nincs minden rendben, s ha olyan súlyos a dolog, mint amilyennek híresztelik, lehetséges, hogy újra más csapat vezetése alá kerül a sorozat, ne adj isten esetleg egy kis pihenőre vonul.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!