Alig három napja, hogy felröppent a pletyka: a LEGO újabb franchise-t visz el kockaország videojátékai közé, méghozzá a The Hobbitot. Akkor csak egy kép árulkodott minderről, igaz, az állítólag az új LEGO szettek összerakási útmutatóinak hátoldaláról származott, ami felért egy félhivatalos bejelentéssel.

A mai nap viszont megérkezett a teljesen hivatalos bejelentés a Warner Bros. részéről. A VG247-nek a kiadó azt is elárulta, hogy a játék az első két film, a tavaly bemutatott Váratlan utazás és az idén decemberben mozikba kerülő Smaug pusztasága történetét dolgozza fel, Zsákos Bilbó, Gandalf és Thorin szemszögéből, de persze a megszokott módon irányítható lesz majd a többi karakter is, egyedi képességekkel tarkítva.

Természetesen a filmek (könyv) neves helyszínei is megjelennek, mint a koboldváros, a Ködhegység, a Bakacsinerdő vagy éppen Völgyzugoly.

A LEGO The Hobbitot fejlesztő Traveller’s Tales csapat természetesen nagyon örül, hogy ők gondozhatják a játékot, mert nagy rajongói Peter Jacksonnak, a Gyűrűk Ura világnak, stb… Szóval a szokásos. Lényegesebb, hogy a játék 2014 tavaszán érkezik, PC, Playstation 3, PS4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, PS Vita és 3DS platformra.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!