New York, Neeeew Yooork

Akárcsak a DC-s megfelelője, a Marvel városa is teljesen bejárható lesz, tele apró feladatokkal, és amellett, hogy a ránk váró terület hasonlítani fog a valóságban is létező városra, az ikonikus helyszínek (Time Square, Szabadság-szobor) mellett tartalmaz olyan elemeket is, amelyek csak a képregények világában léteznek. Ilyen a már emlegetett Stark- és OsCorp torony, de nem lennénk meglepődve, ha a házak között furikázva egyszer csak a Fantasztikus Négyes főhadiszállásaként funkcionáló Baxter-háznál kötnénk ki, vagy belefutnánk a Jonah J. Jameson vezette Hírharsona épületébe. Ha pedig lehet hinni a fejlesztők ígéreteinek – márpedig mi nagyon szeretnénk –, akkor a ránk váró terület még változni is fog a kalandjaink előrehaladtával, és egy nagyobb csata után nemcsak a küzdelem nyomai fognak látszódni a környezeten, de a választott hősökkel akár segíthetünk is a lakóknak az újjáépítésben. Szintén nincs megerősítve, de a fejlesztők nyilatkozataiból arra következtetünk, hogy a város az egyszerű logikai feladványok és ügyességi részek mellett ezúttal valódi mellékküldetéseket is tartogat majd, méghozzá a már emlegetett nevezetes helyszínek képében, amelyek – ha minden igaz – belülről is felfedezhetők lesznek.

Az például különösen jó lenne, ha az OsCorp vállalat épületében a Norman Osborn által megszemélyesített Zöld Manóval küzdhetnénk meg, természetesen Pókember karakterével. Apropó, azt említettük már, hogy mennyire várjuk a LEGO New Yorkban való hálóhintázást a kedvenc szuperhősünkkel...?

Járt utat...

A Marvel Super Heroes természetesen az új résszel is hű marad azokhoz a játékelemekhez, aminek lassan már egy évtizedes sikerét köszönheti a sorozat. Ezúttal is hangsúlyos szerep jut a gyűjtögetésnek, és természetesen minden pálya tele lesz olyan kincsekkel, amelyek csak speciális karakterekkel, második végigjátszásra elérhetők – a minimum 15-20 órás teljes játékidő tehát már előre borítékolható. Sokak kedvence, a karakteralkotás is visszatér, így a megfelelő menüben akármilyen szuperhőst létrehozhatunk – ha mindig is egy adamantium-karmokkal megáldott, pajzsot hajigáló, repülni képes félistenre vágytál, akkor eljött a te időd, ebben a játékban megalkothatod.

A kooperatív mód természetesen most is része lesz a csomagnak, a már jól bevált kettészakadó képernyővel, de az online lehetőség ezúttal is kimarad, a Traveller’s Tales ugyanis továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a LEGO-játékokat csakis offline módban, egymás mellett ülve lehessen játszani. Mi ugyan továbbra sem értjük, hogy miért nem lehet opcionális online komponenst építeni a játékba, de ahogy eddig, úgy most is túl fogjuk élni ennek hiányát. 

Világmentés még idén

Összességében nézve az idén őszre datált LEGO Marvel Super Heroes újból remek szórakozásnak ígérkezik, és ezúttal sem csak a fiatalabbak számára. A koncepció ugyan számottevően nem változik, de a fejlődés ezúttal sem kerüli el a programot, szóval részünkről már alig várjuk, hogy rátehessük a mancsunkat.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!
1 2